reagált a minisztérium

2018.11.20. 10:45

Nem volt semmilyen megbeszélés

A múlt héten a dunaújvárosi közgyűlésben elhangzottakra, amely lapunkban is megjelent, reagált az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

duol.hu

Fotó: archív

E szerint György László államtitkár és Pintér Tamás, térségünk országgyűlési képviselője között nem zajlott semmilyen megbeszélés.

Ahogy írtuk:

„A közgyűlésen jelen volt Pintér Tamás országgyűlési képviselő is, aki felszólalásában jelezte, az ügyben járt dr. György László felelős államtitkárnál, aki elmondta, kérjen felhatalmazást a városi közgyűléstől, hogy környezetvédelmi ügyekben tárgyalhasson az ISD Dunaferr Zrt. vezetésével.A közgyűlés többsége szerint nincs szükség ilyenre, mondván, országgyűlési képviselőként erre van lehetősége Pintérnek, másrészt a városi légszennyezés ügye nem lehet politikai vita tárgya.Ehhez kapcsolódóan Cserna Gábor korábban közölte, az önkormányzat már többször is kívánt tárgyalni a vasmű jelenlegi vezetésével.”

Mint ismeretes, Dunaújváros és a környező települések levegőjét rendre a megengedett határérték felett terheli az ipari tevékenységből származó szállóportartalom, amelynek elsődleges pontforrásai az ISD Dunaferr területén találhatóak. Ezek a kokszoló, a tömörítő és a konverter üzemegységei. A szennyezés tartósan a határérték alá történő csökkentése a településeken élő emberek egészsége szempontjából az egyik legfontosabb teendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában