FEJLESZTÉSEK ÉS STRATÉGIÁK

2019.09.24. 15:00

Nem változnak a körzetek Sárbogárdon

A képviselő-testület bizottságai éves munkájukról, az önkormányzati képviselők pedig eddigi tevékenységükről számoltak be a ciklus utolsó ülésén.

V. Varga József/FMH

A grémium úgy határozott, hogy a kötelező felvételt biztosító iskolák (Mészöly Géza Általános Iskola, Mészöly Géza Általános Iskola Szent István Tagiskolája, Sárszentmiklósi Általános Iskola, Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) felvételi körzethatárának módosításával nem kíván élni, egyetért a jelenlegi meghatározással, kijelöléssel. A városban 161 hátrányos helyzetű általános iskolai tanuló él, ebből 113-an hátrányos helyzetűek, míg 48-an halmozottan hátrányos helyzetűek.

A képviselő-testület kiírta a közbeszerzési eljárást a Sárbogárd-Pusztaegres szociális városrehabilitáció a társadalmi integráció érdekében című terület- és településfejlesztési pályázathoz kapcsolódó építési beruházás kivitelezőjének kiválasztására. Az elnyert támogatás összege 216,1 millió forint.

Áttekintette és felülvizsgálta a testület a város integrált településfejlesztési stratégiáját, és úgy határozott, hogy az továbbra is megfelel az önkormányzat rövid- és középtávú fejlesztési elképzeléseinek. A kulcsprojektek kiemelt szerepet játszanak a változások elérésében. Ebben a kategóriában szerepel a leendő ipari park területét alkotó iparfejlesztési terület és a tervezett vállalkozásfejlesztési központ és inkubátorház.

A hálózatos projektek döntő része a város több településrészét is érintő közmű, út és intézményekhez köthető fejlesztéseket tartalmaz.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!