önkormányzati választás

2019.10.14. 07:00

Négynek nem akadt kihívója

Csendben, problémamentesen zajlott a választás a város környéki településeken tegnap.

Török Tímea, Horváth László

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Polgármesterként Daruszentmiklóson Rauf Norbertnek, Előszálláson Farkas Imrének, Kisapostagon Nagy Attilának, Nagyvenyimen Vargáné Kaiser Katalinnak nem akadt kihívója, ők egyedüli jelöltként – és biztos befutóként – legfeljebb azon izgulhattak, hogy milyen összetételű képviselő-testülettel kell dolgozniuk az elkövetkező években.

Fejes-Nagy Gergely (j) első szavazóként ajándékot is kapott Rácalmáson
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Rácalmás, Mezőfalva, Baracs, Nagyvenyim, Kisapostag Rácalmáson a polgármesteren, a helyi önkormányzati képviselőkön túl nemzetiségi önkormányzati képviselőket is választottak tegnap. A valasztas.hu adatai alapján német települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választhattak ott a nemzetiséghez tartozók.

Rácalmáson 3890 választópolgár járult az urnákhoz. Két polgármesterjelölt és összesen 17 egyéni képviselőjelölt közül kerülnek majd ki a kisváros képviselő-testületének tagjai. Négy szavazókörben, így az általános iskolában, a művelődési házban, az orvosi rendelőben és a Jankovich-kúriában várták a szavazatszámlálók a választópolgárokat. A Rác­almási Választási Iroda vezetője, dr. Györe Andrea lapunk kérdésére elmondta, hogy a választás során semmilyen rendkívüli esemény nem történt a településen, bejelentés nem érkezett.

Szujerné Kovács Ilona mozgáskorlátozott, mégsem kért mozgóurnát, a férjével, Szujer Jánossal együtt szavazott a Jankovich iskolában. A szavazókör elnöke, Füléné Perusza Katalin segített neki, közelebb tartotta az urnát, hogy könnyebb legyen beledobni a borítékot. A Szujer házaspár egyébként nemzetiségi szavazatot is adott le. Fontos, hogy a fiatalok is kinyilvánítsák akaratukat. Fejes-Nagy Gergely első szavazóként voksolt a rácalmási művelődési házban, ajándékot is kapott.

(A választás eredményeit a duol.hu-n kísérhetik figyelemmel keddi lapszámunk megjelenéséig.)

Reggel főleg a háziasszonyok és a munkába menők szavaztak

Mezőfalván tegnap este hét óráig négy választókörzetben, 3836 főt vártak a szavazóurnákhoz. Baracson szintén négy szavazókörben tehetett X-et a jelöltek neve mellé a 2955 szavazásra jogosult. Nagyvenyimen öt szavazóhelyen 3406-an élhettek a szavazati joggal. Kisapostagon pedig két helyen, összesen 1233-an voksolhattak a névjegyzék szerint.

A reggeli órákban Mezőfalván a munkába indulók mellett főleg a háziasszonyokkal lehetett találkozni, akiknek sok teendőjük akadt tegnap otthon a konyhában és a ház körül, hiszen a községben ezen a napon tartották a templombúcsút is. Baracson szintén több program futott párhuzamosan a választásokkal. Itt szintén búcsú, valamint futballmeccs is mozgalmassá tette a vasárnapot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában