nyílt nap

2019.01.28. 17:30

Mostanra mindenki tudja a választ: ezért a DUE!

Ismét nyílt napot tartott a Dunaújvárosi Egyetem. A pályaválasztási hajrában nagy segítséget nyújtott a fiataloknak a precízen összerakott tájékoztató nap.

Tóth Alexandra

Decemberben volt az első nyílt nap, most szombaton pedig újra részletes tájékoztatással, standokkal fogadta a DUE azokat, akik épp továbbtanulás előtt állnak. Az esemény hivatalosan 10 órakor kezdődött, de az A épület 0már negyed tízkor megtelt érdeklődőkkel, ezzel is bizonyítva az intézmény növekvő népszerűségét.

Tíz órakor Kenyeres Krisztina oktatási igazgató köszöntötte az érkezőket, és röviden bemutatta az egyetemet, különös tekintettel a duális képzésre, amelynek célja, hogy gyakorlatorientált, ipari igényeknek megfelelő képzést biztosítson a benne részt vevő hallgatók számára. Az egyetem továbbá számos neves partnercéggel, vállalattal dolgozik együtt, a visszajelzések pedig részükről és a hallgatók részéről is egyaránt pozitívak.

Érdeklődő, végzős középiskolás lányok a Dunaferr standjánál
Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Az átfogó tájékoztatást és a duális képzés fontosságának bemutatását követően Kővári Dániel, a Hallgatói Önkormányzat elnöke egy könnyedebb témát tűzött napirendjére: a diákélet bemutatása következett. Az egyetemi szociális élet meghatározó élmény valamennyi diák számára. Dániel a szakválasztást megkönnyítendő, a következő szemeszterben induló szakok bemutatásával folytatta, alapképzés, illetve osztatlan mesterképzés tekintetében egyaránt.

Az általános információk után a speciális érdeklődéssel rendelkezők workshopok közül válogathattak, amelyek során a műszaki, az informatikai, a társadalomtudományi és tanárképző központ szakjainak képviselői mutatkoztak be, és szívesen fogadták a hozzászólók kérdéseit is.

Kenyeres Krisztina egyetemi tájékoztatója

A workshopok után campus túrán vehettek részt a vendégek, itt az egyetem valamennyi épületét, laboratóriumát, speciális eszközét, de még a kollégiumokat is megtekinthették a fiatalok. A Dunaújvárosi Egyetem infrastruktúrája országos tekintetben mérve is igen fejlett és modern. A délelőtt személyes konzultációval zárult, ahol mindenki feltehette kérdését, ha még maradt számára szürke folt a részletes, mindenre kiterjedő tájékoztatók után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában