átmeneti megoldás

2018.10.15. 12:00

Minden nap közelebb a megszépülő otthon

A Fabó Éva Sportuszodában egy hete kezdődtek el a felújítási munkálatok, a közel hárommilliárd forintos beruházást követően, a tervek szerint jövő nyárra a nagyközönség és persze a vizes sportágak képviselői egy megújult és korszerűsített létesítményt kapnak vissza.

Gallai Péter

Addig azonban meg kell oldani a napi munkát, ami azért nem kis szervezési és logisztikai feladatot jelent az egyesületek számára, amihez a sportolók és a szülők össze- és kitartására is szükség van. A Dunaferr SE úszói úgy tűnik, megtalálták az átmeneti időszakra a megoldást, amiről Bene Vera szakosztályvezetőt kérdezte lapunk.

Amikor megtudták, hogy elkezdődik a felújítás, a többi vizes sportág képviselőivel együtt abban bíztak, hogy a kinti medencét lehet majd használni.

Az élményfürdő benti medencéiben többek között az ovisokkal dolgoznak a szakemberek, kiváló hangulatban
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

– Amikor kiderült, hogy nem, bizony csalódottak voltunk, és elkezdtünk dolgozni a megoldáson, ami mostanra körvonalazódott. E szerint az utánpótlás korú gyerekek az élményfürdő benti és kinti medencéit használhatják. A létesítmény vezetősége nagyon segítőkész és konstruktív volt, minden kérésünknek eleget tesznek, amivel óriási segítséget nyújtanak nap mint nap. Egyszóval be tudtunk rendezkedni náluk. A serdülő, ifi és felnőtt versenyzőknek pedig az iváncsai tanuszoda biztosít edzéslehetőséget reggel és délután. A héten már ebben a rendszerben dolgoztunk, és elkezdődtek a versenyek is, tehát az élet nem állt meg. Azt kértük a szülőktől, most az eddigieknél is nagyobb legyen az összefogás erre az időszakra, hiszen nagymértékben rajtuk is múlik, hogy együtt maradunk-e. Vannak olyan egyesületek, ahol állandó jelleggel kinti medencében edzenek a gyerekek, nekünk ez csak pár hónapot jelent – mondta a szakosztályvezető.

– A szülői értekezleten, amit Kis Attila szakosztályelnökkel és az edzőkkel közösen tartottunk, azt mondtuk el minden érintettnek, könnyebb úgy elfogadni ezt a helyzetet, ha arra gondolunk, minden egyes nappal közelebb kerülünk ahhoz, hogy beteljesüljön egy régen várt álom. Az új otthonunkba visszaköltözve olyan körülmények fogadnak minket, amire már nagyon régóta vágytunk. A felújítás után pedig már mi is joggal büszkék lehetünk az uszodánkra, ahol minden adott lesz a kiváló munkához. Ezzel újra még vonzóbbá tehetjük a sportágunkat a gyerekek és a szülők számára. November elején Zrenjaninban nemzetközi verseny, rá egy hétre rövidpályás ob vár ránk, tehát máris itt sorakoznak a feladatok – tette hozzá.

Segít a DKKA és a Vasvári iskola is

A szakosztály számára az utazás Iváncsára, a pályabérlet és a belépők jelentős költségekkel járnak az átmeneti időszakra, azonban bíznak abban, hogy az önkormányzat segítségével – amit Cserna Gábor polgármester sajtótájékoztatóján is megerősített – ezt meg tudják oldani.

A városon kívül segítséget kaptak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiától is, amely felajánlotta használatra a buszát, így azt nem kell bérelni. A Vasvári iskola pedig rugalmas volt, mivel időben tovább elhúzódnak a reggeli edzések, ezért az érintettek még több órakedvezményt kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában