Régi óhajuk teljesül a lakóknak

2018.04.20. 07:30

Új járdát, később új buszmegállót építenek Mezőfalván

Sokéves vágya a mezőfalviaknak, hogy a Kisfaludy utcára nyíló Velinszky és a Váci utca közötti szakaszon autóbuszmegálló létesüljön.

Horváth László

Érsek Ferenc a járda fedlapjait szintezi Fotó: Horváth László / DH

A Dunaújvárost Mezőfalvával összekötő 6219 számú út felújításának részeként egy új buszöböllel gazdagodik a település. A megálló biztonságos eléréséhez viszont szükséges egy járda kiépítése, ami nem tartozik a településeket összekötő út építésének projektjéhez, hiszen helyi, lakossági érdekeket szolgál. Ezért az önkormányzatai gondnokságban készül a járda. A munkálatokról Márok Csaba polgármestertől érdeklődtünk.

Érsek Ferenc a járda fedlapjait szintezi Fotó: Horváth László / DH

– Amint az időjárás engedte, azonnal hozzáfogtunk az építkezéshez. Mivel ez vizes területe a községnek, ezért árok is készül mellé. Jelenleg a járda burkolását végzik a szakemberek, és várhatóan ebben a hónapban befejezzük. A beruházást az önkormányzat saját forrásból valósítja meg, csaknem hatmillió forint költséggel. Rendkívül örülünk annak, hogy lesz járda és buszmegálló a településnek azon a részén. Régi óhajuk volt ez az ott lakóknak, amit most sikerül megoldani – zárta ismertetőjét Márok Csaba Mezőfalva polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában