utánajártunk

2018.08.04. 14:00

Megújul az egyetem előtti szökőkút

Kérem tisztelettel, járjanak utána, hogy mikor óhajtják rendbe tenni

Várkonyi Zsolt

„Naponta járok el a piacra menvén a Dunaújvárosi Egyetem előtt lévő szökőkútnál, és szomorúan tapasztalom, hogy nem működik. Nagyon sokan kedvelik ezt a parkot, megérdemelné a törődést! A nagy melegben szívesen mennék el mellette, abban bízva, hogy párakapu helyett egy kis frissességet adna. Kérem tisztelettel, járjanak utána, hogy mikor óhajtják rendbe tenni, és egy kis enyhülést adó vízzel megörvendeztetni az arra járókat és természetesen az egyetem tanulóit, dolgozóit is!” – írta meg nekünk egyik kedves olvasónk, Varga Sándorné.

Felújítás után az arra sétálók újra gyönyörködhetnek a szökőkút vízi játékában Fotó: archív

Lapunk megkeresésére a DVG Zrt. azt a tájékoztatást adta, hogy a szükséges munkálatokat felmérték, és forrás is biztosított azok elvégzésére.

Teljes felújításra szorul a vízgépészet

A több mint tíz éve átadott, azóta is szépen gondozott közparkban helyet kapott, Identitás névre keresztelt szökőkút azonban teljes felújításra szorul. Ennek keretében kicserélik az egész vízgépészeti rendszert, a szökőkút világítását, és sor kerül a medence teljes körű szigetelésére is, hiszen „szökik” belőle a víz.

A megújult szökőkút várhatóan az egyetemi tanévkezdésre (szeptember közepe – a szerk.) lesz kész, hogy ezzel a közösségi tér visszanyerhesse régi arculatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában