Dr. Molnár Krisztián, a FIDESZ- KDNP megyei listavezetőjének sajtóközleménye

2019.09.11. 16:15

Megbukott és politikailag megszűnt a Jobbik Fejér megyében

Bár még a kampányidőszak fele sem telt el, de a Jobbik máris elvesztette a 2019. évi önkormányzati választásokat Fejér megyében. Megbukott és politikailag megszűnt a Jobbik Fejér megyében.

duol.hu

Fejér megyében a Jobbik nem tudta összegyűjteni azt az 1147 aláírást, amely ahhoz lett volna szükséges, hogy megyei listát állítson.

Ez összesen a fél százaléka a választásra jogosultaknak Fejér megyében, akik a megyei listára szavazhatnak. Tehát közel 230 ezer megyei közgyűlési választáson szavazati joggal rendelkező választópolgártól nem tudtak 1147 érvényes aláírást összegyűjteni. Ehhez képest, viszonyításképpen, a FIDESZ-KDNP Fejér megyei szervezete 6500 aláírást gyűjtött össze 2019. augusztus 24-25-én másfél nap alatt és adott le rögtön a hétfő reggeli nyitáskor a Fejér Megyei Területi Választási Irodának.

A Jobbik az 1147 érvényes aláírást 18 nap alatt, tegnap 16 óráig sem tudta teljesíteni. Az ajánlás lényege, hogy komolytalan, tényleges társadalmi támogatottsággal nem bíró jelöltek, jelölőszervezetek ne indulhassanak a választásokon. Immáron hivatalossá vált, hogy Fejér megyében a Jobbik, mint jelölőszervezet komolytalanná és társadalmilag elidegenedetté vált. Politikailag teljesen megszűntek Fejér megyében, pedig a 2014. évi választásokon a FIDESZ-KDNP után a második legtöbb közgyűlési mandátumot szerezték meg az akkor induló jelölő szervezetek közül.

„Bár a Fejér Megyei Választási Bizottság döntése még nem jogerős, de úgy gondolom, hogy olyan sok érvényes aláírás hiányzik a küszöbhöz, hogy ez a döntés nem fog változni”- mondta el sajtótájékoztatóján Dr. Molnár Krisztián.

„Viszont ennek van egy következménye, amire szeretném külön felhívni a figyelmet. Menekülnek a jobbikos képviselők és próbálnak túlélni: nagy önkormányzatoknál, például Dunaújvárosban jelenleg jobbikos országgyűlési képviselő, Pintér Tamás polgármesterként indul egy más jelölő szervezet fedőneve alatt, vagy Székesfehérváron Fazakas Attila, városi Jobbik elnök baloldali pártok jelöltjeként indul, azaz a korábbi Jobbik színeiben politizáló vezető tisztségviselők más úton kívánnak pozícióba kerülni. De más helyen is tapasztalható, hogy jobbikos jelöltek ál jelölőszervezetek és baloldali pártok mögé bújnak, immáron nem a bukott Jobbik égisze alatt, de mindenképpen a túlélésre játszanak és próbálják a választópolgárokat becsapni, eltüntetni a jobbikos kötődésüket. Minderre mindenképpen fel szeretném hívni a választópolgárok figyelmét”- hangsúlyozta a FIDESZ-KDNP Fejér megyei listavezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában