Hangulatos programcsokorral várták a színházbarátokat

2018.09.03. 07:00

Már kezdődik a Bartókban a Családok évada!

Szombaton este elkezdődött a Családok évada a Bartók Színházban. Az évadnyitó közösségi napon jártunk.

Szabó Szabolcs

Színház nélkül hosszú volt a nyár, még úgy is, hogy a lapunkban is sokszor méltatott Petőfi Művészeti Liget azért adott némi mentőutat a színházbarátoknak. A lassan már évtizedes hagyományokat tartva, de mégis némileg módosítva ezúttal szombatra tették a színháziak a szezonnyitót. Őze Áron, a teátrum vezetője már korábban is szorgalmazta, hogy tartani kell az „évados címkézést”, tehát minden színházi évadnak kell hogy legyen egyfajta küldetése.

A szeptemberben elkezdődött évad a családoké lesz, és ennek szellemében is épült fel a szombati program. A délután a már a cybervilággal is cimboráló Ann- Droid című darabbal kezdődött, majd a Könyves Ágnes és Kurucz Gergely által vezetett Dunaújvárosi vegyes kar kiváló fellépésével folytatódott. A vegyes kar kórusművei után Őze Áron mutatta be a teátrum idei évadának műsorprogramját.

A Tótin-trió zárta az idei Liget koncertsorát

A Családok évada mottóhoz méltón a színház inkább a konzervatívabb darabokra helyezi a hangsúlyt, ám mint arról Őze is beszélt: lesz egy-két kísérletezősebb előadás is, például a kamarateremben bemutatandó Akárcsak a vendetta című bosszútörténet. Ami biztos, a Bartók Színház a 2018/2019-es évadban is tartalmas programot kínál majd a város és a térség színházkedvelő közönségének. A teátrum ma délután tartja első társulati gyűlését, ahol az új munkatársakat is bemutatják. Visszatérve a szombat estére, az évadnyitót a Tótin- trió emlékezetes koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában