Nemzeti konzultáció

2017.11.14. 20:52

Magyarország biztonsága a tét

Zsúfolásig telt teremben várták és hallgatták végig a nemzeti konzultáció dunaújvárosi meghívottját, Csizi Péter országgyűlési képviselőt, aki amellett, hogy Fidelitas alapító tagja, jelenleg a Magyar Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának is tagja.

Pálinkás István 

a

Mint azt temperamentumos témafelvezetőjében a városháza színháztermében említette: „Barátokhoz jöttem Dunaújvárosba, barátokat keresni, és higgyék el nekem, pécsinek, nem kell bemutatni a migrációs ügyeket sem pro, sem kontra.” Dr. Galambos Dénes, a 4-es választókerület országgyűlési képviselője, valamint a város polgármestere, Cserna Gábor közvetlen társasága sem szorult magyarázatra, hiszen Csizi Péter rájuk tekintve tette fel első önvallató kérdését.

„Talán, Gábor, neked nem kell különösebben magyarázni, mit jelent az összefogás, hiszen a pécsi fordulatkor rengeteget konzultáltunk arról, mit kell, és hogyan lehet eredményesnek lennünk egy szocialista struktúrájú városban azzal a nemzeti együttműködéssel, ami végül is eredményre vezetett.”. A beszélgetés és tényérzékenyítéskor a délutáni adatokra tekintve már 1 125 320 kitöltött konzultációs ívet küldtek vissza a magyar állampolgárok. S noha zárva a határ, időközben az is kiderült, hogy Soros György ismét Brüsszelbe készül… Joggal merül fel a kérdés, hogy egyáltalán biztonságban érezhetjük-e magunkat nemzetbiztonsági szempontból?

Csizi Péter, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaként első kézből ismeri, hogy a migránsválság milyen kockázatokat rejt Fotó: Ady Géza

„A déli határ mentén élőkként ott látjuk a feladatainkat, s ott is látjuk el. Nagyon jól tudjuk, mi a menekültválság, a délszláv határvidéken pontosan tudjuk, hogy mi ez. Addig menekül, amíg biztonságba nem ér. Ott pedig mindent megtesz, hogy visszatérhessen a háborút követően a saját országába. Most is látjuk, hogy mi zajlik, hiszen 2015-ben érintette Pécs városát, és Baranya-megyét is a migránsválság. Pontosan láttuk, ezek az emberek nem menekülnek. Ezeket az embereket nagyon-nagyon erőltetetten, nagyon szervezetten irányítják. Egy olyan rendszer működik, amit 2015-ben még nem tudtunk megnevezni. Ma már azonban tudjuk, hogy a hátterében Soros György áll. Azzal, hogy több millió ember érkezik Európába, az a cél, hogy a nemzetállamok Európáját megszüntessék, ami a mindennapi életünket befolyásolja, tehát ez gyakorlatilag a biztonságunkra is hat. Ma biztonságos ország Magyarország, ellentétben más európai országokkal. Úgyhogy amikor azt kérdezzük, veszélyben van-e a biztonságunk, azt kell mondanunk, igen, veszélyben van.”

Csizi Péter előadására zsúfolásig megtelt a terem Fotó: Ady Géza

Mint mondta, a magyarok nemzeti ügyként és nem pártpolitikai ügyként kezelik ezt a helyeztet: „Gyakorlatilag azt mondják jobb- és baloldalról is, hogy amennyiben nem migránshelyzetről és kérdésről beszélünk; amennyiben Magyarország biztonsága a tét, akkor nemzeti ügyként támogatják a kormányt. Ezért a nagy támogatottság migránskérdésben és belbiztonságban. Ez a legnagyobb erő, ehhez nagyon sokan csatlakoznak. A V4-ek után Ausztria is beállt a sorba, s egyre több európai politikus hangoztatja, hogy ami Magyarországon gazdasági és biztonságpolitikai szempontból zajlanak, azok példaértékűek. Ugyanakkor, ehhez mindenképpen az egységünkre van szükség. Töltsük ki és küldjük vissza a kérdőívet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában