Ezúttal nem történt baj, de ez csak a szerencsének köszönhető

2020.01.09. 17:02

Lezártak egy utcaszakaszt a Vasmű úton a katasztrófavédők

Ma kora délután ijesztő látvány fogadta a Vasmű út Kossuth utca sarkán megfordulókat.

Agárdy Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Egy tűzoltóautót és két rendőrautót láthattunk. Elsőre nagynak tűnt a baj, azután kiderült, hogy a sarki épület tetejéről omlott a vakolat. Persze csak utólag mondhajtuk, hogy nem volt nagy a baj, mert csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt baleset. No, a lényeg, senkinek sem eset a fejére egy vakolat darab, így a mentőket nem kellett értesíteni.

Hogy a következő napokban se történjen baj, a dunaújvárosi tűzoltók Fehérvárról kértek segítséget, onnan érkezett olyan szerkocsi, amelynek létrája felért az épület tetejéig. A tűzoltók a meglazult vakolatokat leverték, az épületet műanyag figyelmeztető szalaggal elkerítették, a buszmegállókat ideiglenesen feljebb tolták. Persze ezzel nincsen minden lerendezve, hiszen a vakolatokat pótolni kell, de ez már a társasház feladata. De az omló vakolatokra jobban kellene figyelniük az illetékeseknek, mert szinte nincs a belvárosnak olyan része, ahol nem lennének romos erkélyek, és csak idő kérdése, mikor üt be a krach.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában