szépül a környezet

2019.05.24. 08:30

Levendulás lesz az óvoda előtt

Egyre több oktatási intézmény dönt amellett, hogy kertjeikbe valamilyen növényt ültetnek el. Most a Dunaújvárosi Óvoda Csillagvirág tagóvodáján a sor.

Tóth Alexandra

Az óvoda tagintézményvezetője, Juhászné Nagy Marianna elmesélte, az ötlet a szülői munkaközösségnek köszönhető. Ők kezdeményezték ugyanis a virágosítást, a növényválasztás pedig a levendulára esett. Amellett, hogy esztétikus virágú növény, nagyon jól alkalmazkodik a környezeti tényezőkhöz. Az óvoda bejárata előtti füves részre több lelkes szülő és néhány óvónő ültette el a palántákat csütörtökön kora délután. A hűvös, szeles idő ellenére sokan szorgoskodtak a Csillagvirág tagóvodánál, a pedagógusok pedig egy kis uzsonnával kedveskedtek a szorgosan dolgozó szülőknek, nagyszülőknek. A tag­intézményvezető úgy véli, szükség van az ilyen közös programokra, mert összetartó csapat kovácsolódik egy ilyen délután során. A gyerekeknek a jövőben az lesz a feladatuk, hogy a tegnap ültetett levendulákat gondozzák, locsolgassák – ez a természet szeretetére, a kétkezi munka értékelésére neveli őket.

Az óvodapedagógusok és a szülők, nagyszülők arra kérik az intézmény szomszédságában lakókat, hogy segítsenek a frissen ültetett növények megóvásában, vigyázzanak rájuk, ezzel is tiszteletben tartva a szorgos kertészkedők munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában