Közmeghallgatás

2017.12.13. 07:00

Jövő év májusában nyit az élményfürdő és megkezdődik az uszoda felújítása

Kedden délután Cserna Gábor polgármester az évi rendes közmeghallgatásra várta a város polgárait. Eredmények, fejlesztési tervek, plusz lakossági kérdések.

Szabó Szabolcs

Cseran Gábor Fotó: Zsedrovits Enikõ

Az évi rendes, kedden délután, a Városháza C szárnyában rendezett közmeghallgatás első szakaszában Cserna Gábor nagy vonalakban foglalta össze a 2017-es év eredményeit. Beszámolóját az oktatás, az egészségügy, a közbiztonság, valamint a városüzemeltetéssel kapcsolatos fejezetekre bontotta, e pontnál részletezte a már befejezett és még folyamatban lévő járda-, út- és egyéb infrastrukturális fejlesztéseket.

Cserna Gábor az oktatásügy kapcsán kifejtette, hogy bár jelenleg „csak” az óvodai ágazat tartozik teljes egészében az önkormányzathoz, a városvezetés kiemelt figyelmet fordít az egész oktatási hálózatra, valamint a Dunaújvárosi Egyetemre is.

- Büszkék lehetünk a város oktatására, az önkormányzat pedig azon dolgozik, hogy minden támogatást megadjon az intézményeknek – tette hozzá Cserna, aki az egészségüggyel kapcsolatban elmondta, a város felelős gazdája az alapellátásnak, valamint szorosan együttműködik a 130 ezer embert kiszolgáló Szent Pantaleon Kórházzal is. Összegzőjében a városvezető kitért a közbiztonság helyzetére is, mint kiemelte, statisztikai adatok is bizonyítják, hogy csökkent a bűncselekmények száma, az önkormányzat és a helyi rendőrkapitányság együttműködése pedig példaértékű.

Cserna Gábor polgármester a keddi közmeghallgatáson Fotó: ZsE

A közmeghallgatás második részében Cserna Gábor tételesen, költségekre lebontva sorolta, hogy milyen út-, járda- és egyéb infrastrukturális beruházások zárultak le idén. A fejlesztések összértéke meghaladja az 500 millió forintot. A polgármester a jelenleg is zajló Zöld város program, és a Modern Városok Program aktuális elemeit is bemutatta. A jövő évre vonatkozóan kiemelte, hogy folytatódik a nagyforgalmú utak felújítása, megkezdődik a csaknem 6 milliárd forintból megvalósuló új sportcsarnok építése. Várhatóan 2018 májusában adják át a város tulajdonába idén visszakerült élményfürdőt, s ezzel párhuzamosan megkezdődik a Fabó Éva Sportuszoda felújítása.

Borbély Mariann több kérdést is feltett a keddi közmeghallgatáson Fotó: Zsedrovits Enikő

A közmeghallgatáson több kérdés is érkezett a városlakóktól. Az Arany János iskola helyzetével kapcsolatban Cserna elmondta, e héten hétfőn egyeztetett az intézmény igazgatójával, és még az idei évben a DVG Zrt. megkezdi a felújítási munkálatokat. Szóba került a Táborállást érintő szennyvízcsatorna-beruházás is. Itt a jövő év márciusában kezdődnek meg a munkálatok a Temető utcában.

A város távhőszolgáltatásával kapcsolatban is több kérdés érkezett. A polgármester e kérdéskörben későbbre ígért részletes tájékoztatást, ám rögzítette, azon dolgoznak, hogy megfelelő minőségű szolgáltatás legyen a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában