HA TEHETI, VÁLASSZON MÁS ÚTVONALAT

2018.06.25. 16:00

Kezdődik a 62-es főút felújítása

Az április eleji bejelentésnek megfelelően jövő kedden megkezdődik a 62. számú főút Seregélyesi úti körforgalomtól a Budai út – Kadocsa út kereszteződéséig tartó szakaszának felújítása.

Sági Zoltán

A felújítás a Seregélyesi úti körforgalomtól indulva halad a Budai útig, ahol a Budai–Kadocsa úti csomópont teljes területére is kiterjed majd. A fejlesztéssel a tervek szerint teljessé válik a 62. számú főút felújítása.

A másfél kilométer hosszú útszakaszon nagyrészt 30 évnél öregebb kopóréteg található, erősen elhasználódott, kátyús, repedezett állapotban. A munkálatok során a szélső forgalmi sávokban 11 centi vastagságban távolítják el az aszfaltot, a belső sávokban pedig 4 centi kopóréteget marnak le, és nagy szilárdságú aszfaltréteget építenek vissza. Természetesen megemelik a burkolatban lévő szennyvízcsatorna-fedlapokat is az új kopóréteg szintjére, valamint kicserélik a vízelvezetést biztosító víznyelő rácsokat. A gyalogos-átkelőhelyeket akadálymentesítik, a forgalombiztonság javítása érdekében pedig tervezik 40 darab KRESZ-tábla cseréjét, és tartós burkolati jeleket festenek fel mintegy ezer négyzetméteren. A szakaszon található három autóbuszöblöt is teljesen felújítják.

A Seregélyesi úti körforgalomtól egészen a Kadocsa úti csomópontig tart majd a felújítás, ami komoly tereléssel és valószínűleg torlódásokkal is együtt jár majd Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A 270 millió forintos felújítás teljes egészében hazai finanszírozású, a kivitelező Swie­telsky a szerződés értelmében 90 nap alatt végez a munkálatokkal. A cél mindenképpen az, hogy a szeptemberi iskolakezdésre végezzenek. A munkavégzés idején mindkét irányban lezárnak egy-egy sávot, ezért az érintett szakaszon a felújítás ideje alatt torlódások várhatóak. A székesfehérvári önkormányzat a közlekedők türelmét kéri a munkálatok idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában