Bringaakadéma

2019.05.26. 19:00

Kerékpáros nap a felsős diákoknak

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy a Tesco „Ön választ, mi segítünk!” pályázatán második helyezést ért el a Móricz Zsigmond Általános Iskola, ezzel pedig egy meghatározott összeghez jutott.

Tóth Alexandra

Pályázatukban az egészséges életmódra és környezettudatosságra nevelést tűzte ki célul az intézmény, így a kapott anyagi forrást a Tourinform jóvoltából kiegészítve arra használták fel, hogy meghívták a Bringaakadémiát az iskolába, hogy egy egész napos kerékpáros foglalkozást tartsanak a felső tagozatos tanulóknak.

Ügyesen közlekedtek az akadálypályán az 5–7. évfolyamos tanulók
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A biciklis nap foglalkozásai forgószínpad-szerűen váltakoztak: amíg az emeleten interaktív előadáson, filmvetítéseken keresztül ismerhették meg a KRESZ kerékpárosokra és gyalogosokra vonatkozó passzusait az egyik csoport tagjai, addig a másik csapat az udvaron felállított ügyességi-akadálypályán bringázhatott. A szolgáltatáshoz a teljes eszközkészletet, tehát a pályát, sisakot és bicikliket biztosították, a gyerekekkel pedig 4 bringaakadémiás animátor foglalkozott. Az iskola a jövőben pályázatokon keresztül szeretné bővíteni kerékpáros eszközkészletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában