kerékpárút

2019.07.27. 16:00

Kényelmesen tekerve

Több mint félig elkészült a kisapostagi kerékpárút.

Horváth László

Már egyre többen használják, pedig még javában épül. A tervek szerint szeptember 13-án adják át, amikortól hivatalosan is birtokba vehetik a kerékpárosok, akik a város környékén túráznak, vagy épp az új híd felé veszik az irányt.

Már szépen kanyarodik az aszfaltcsík Dunaújváros és Kisapostag között. Aki kerékpárral szeretne eljutni a községbe, vagy a Pentele hídon keresztül a Duna túloldalára, az hamarosan kényelmes és biztonságos kerékpárúton teheti ezt meg.

A kerékpárosok örülnek a lehetőségnek, hogy kényelmesen és biztonságosan tekerhetnek Fotó: Horváth László

Szeptemberre tervezik a hivatalos átadást

Hatvan százalékban elkészült már a Dunaújvárost, Kisapostagot, a Pentele hidat, valamint a Duna–Tisza köze régióját összekötő kerékpárút. Az út kapcsolódik az Eurovelo, azaz az európai kerékpár­út-hálózathoz is.

Kisapostag idei egyik legnagyobb fejlesztése sok embernek okoz majd könnyebbséget, nem mellesleg jelentősen fellendítheti a térség turizmusát is. A projekt állásáról Nagy Attila tájékoztatta lapunkat, aki elmondta, hogy szépen halad az építkezés. Már hatvan százalékos készültségnél járnak a munkálatok. Szeptember 13-án, pénteken adják át hivatalosan a teljes szakaszt.

Ottjártunkkor több kerékpárossal is találkoztunk. Szinte kivétel nélkül örültek a lehetőségnek, hogy korszerű, biztonságos útvonalon tekerhetnek. Sokakkal egyetemben alig várják, hogy teljes egészében elkészüljön az útszakasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában