lelkiekben feltöltődve

2018.08.15. 08:00

Kápolnaszenteléssel ünnepelték Kisapostagon az új kenyeret

Augusztus 12-én délután különleges ünnepséget tartottak a kisapostagi iskolánál, ahol a szépen megújított katolikus kápolna felszentelésével és az új kenyér megszegésével emlékeztek államalapításunk évfordulójára.

Horváth László

Szeleczki Csaba lelkész celebrálta a szentmisét a kápolnában Fotó: amatőr

A vasárnapi eseményekről, valamint a kápolna történetéről Szatmáriné Piroska, a település nőegyletének vezetője adott tájékoztatást.

– Vasárnap Kisapostagon a katolikus kápolna és az új kenyér szentelésére hívott a harangszó. Szorgos kis csapat munkálkodott már hetekkel ezelőtt, hogy a parányi kis kápolna új ruhába öltözhessen Szent István ünnepére. Kápolnánk az 1930-as évektől, mint az itt működő katolikus iskola része fogadja a Kisapostagon élő katolikusokat a hitük gyakorlásában.

Lelkiekben feltöltődve tértek haza a rendezvény résztvevői

Havonta egyszer Szeleczki Csaba katolikus lelkész celebrál misét. A szent miséket látogató közösség elhatározásából és összefogásából a közelmúltban megújult a kápolna festése, és új terítőket, kiegészítőket kapott. A kápolna igencsak megérdemelte a renoválást, hiszen nagyon régen, van talán 30 éve is, hogy hasonlóan gondos kezek vették utoljára kezelésbe. Köszönet a dunaújvárosi elöljáróságnak és Csaba atyának, hogy kezdeményezésünket erkölcsileg és anyagiakban is támogatták. A vasárnapi szentmisét Csaba atya a segítségekért, a támogatókért celebrálta.

Szeleczki Csaba lelkész celebrálta a szentmisét a kápolnában
Fotó: amatőr

Közülük is kiemelkedett Kiszli Icuka, Tóth Béla, Tóth Editke, Gajdó Krisztina, Felföldi Ágika, Arnold Margóka, Szatmári Piroska, Tompai Ibolya, Farkas Esztike, Farkas Marika, Csáki Katika áldozatos munkája. A szentmise a kápolna felszentelésével kezdődött és az új kenyér szentelése után a nőegylet dalkörének hálaadó énekeivel folytatódott. Végül a megszentelt kenyeret és helyi gyümölcsöket közösen fogyasztottuk el. A megjelentek lelkiekben feltöltődve, az együtt töltött délután szép emlékeivel, Isten áldásával térhettek otthonaikba – mondta a vasárnapi rendezvényről Szatmáriné Piroska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában