A sorrend sorsdöntő lehet

2019.07.08. 11:30

Július 12-ig lehet még módosítani a felsőoktatásba igyekvőknek

Idén július 24-én tartják a felsőoktatásba igyekvők által reménykedve/rettegve várt ponthatárhúzást. Azonban addig is akadhat teendője az érintetteknek. Fontos határidők.

Szabó Szabolcs

20190628 Egyetem diplomaátadó Dunaújváros LI DH

Minden felvételiző számára kiemelten fontos információ, hogy az Oktatási Hivatal (OH) két nappal, július 12-ig, azaz e héten péntekig hosszabbította meg a felsőoktatási felvételi dokumentumfeltöltési és egyszeri sorrendmódosítási határidejét. A 2019-ben külföldi középiskolában érettségizett vagy külföldi felsőoktatási intézményben oklevelet szerzett jelentkezők esetében mindez július 18-ára módosult. Sokakat érinthet az utolsó napokban a jelentkezési sorrend átrendezése. A felvi.hu szakportál kiemeli: fontos tudni, hogy csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni, vagyis új képzést ilyenkor nem lehet megjelölni, vagy meglévő jelentkezési helynél intézményt, szakot módosítani.

Megszolgált öröm a Dunaújvárosi Egyetem diplomaátadó ünnepségén. Az oklevélhez az első lépés a sikeres felvételi
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

Kivéve ha a már meglévő jelentkezési hely finanszírozási párját szeretné valaki felvenni – azaz ha jelentkezéskor csak az állami ösztöndíjas formát jelölte meg, lehetősége van a költségtérítéses párját is hozzáadni.

Mivel az adatfeldolgozás az E-felvételi keretében néhány napot is időbe vehet, így nem lenne okos megoldás az utolsó pillanatra halasztani a változtatásokat. Ezt érdemes minden felvételizőnek alaposan átgondolni, hiszen a jelenlegi szabályozás szerint minden hallgató csak abba a felsőoktatási intézménybe tud majd beiratkozni, ahová elsőnek felveszik a pontszámai, a felvi.hu-n megadott sorrendje és a megjelölt intézmények kapacitásának függvényében.

Mint arról korábban beszámoltunk közel 2300-an döntöttek úgy, hogy a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) valamelyik képzésére jelentkeznek. A 2019-es felsőoktatási felvételi eljárás keretében 664-en jelölték meg a DUE valamely képzését első helyen, amely jelentős, 9 százalékos növekedés jelent a 2018-as évhez viszonyítva. A felvételi ponthatárokat július 24-én hirdetik majd ki, a kimaradóknak sem kell elkeseredniük, hiszen július végén indul a pótfelvételi szezon.

Dr. Kővári Attila mestertanári aranya

Dr. Kővári Attila, a Dunaújvárosi Egyetem docense elnyerte a Mestertanár Aranyérmet az Országos Tudományos Diákköri Tanács pályázatán – adta hírül a napokban az uniduna.hu, amely kiemelte:

„Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 1997. november 6-i ülése elhatározta, hogy a minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett munkásság méltányolására Mestertanár Aranyérem kitüntetést alapít mindazon oktatók és kutatók jobb megbecsülése és ösztönzése céljából, akik az egyetemisták és a főiskolások kötelező tananyag-elsajátításán túlmutató, tudományos diákköri, szakkollégiumi vagy egyéb önképzési formában megvalósuló tudományos tevékenységének elősegítéséért, hosszú távon áldozatos munkát végeztek. Dr. Kővári Attila az első a Dunaújvárosi Egyetem dolgozói között, akit ezzel a díjjal tüntettek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában