A korabeli kivitelezési hibákat is orvosolni kellett

2019.01.23. 17:30

Jól halad az uszoda felújítása

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere közösségi oldalán számolt be a Modern Városok Program egyik kiemelt fejlesztéséről, a Fabó Éva Sportuszoda teljes körű rekonstrukciójának év eleji állásáról.

Gallai Péter

– Ahogy látszik a képeken, jól halad az uszoda felújítása. Ugyan a kivitelezőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a felújítást adminisztratív okok miatt később kezdhették el, így azok átcsúsztak a téli időszakra. A fagy és a hó így elég sok akadályt gördít a kivitelezők elé. Ráadásul a bontás során jó néhány korabeli kivitelezési problémára is fény derült, amelyre megoldást kellett találniuk. Az Építők útjáról is jól látható, hogy a külső nyílászárók nagy része már a helyén van, a medencetér magasításával is végeztek, így az már szabványos két méter lett. Jól halad a légtechnikai szerelés, s már a villamos szerelések is elkezdődtek. Az acél- és vasbetonszerkezeteket is már építik, így a többi között az úgynevezett közvetítői állást és a külső medencetérhez vezető új kijáratokat is – olvasható a beszámolóban.

 

A több mint 2,9 milliárd forint összértékű fejlesztés nyomán teljesen megvalósul az építészeti, épületgépészeti, elektromos hálózat felújítása. Kicserélik a lelátókat, a FINA előírásainak megfelelően elosztását tekintve is teljesen új öltözőket alakítanak ki, korszerű vizes­blokkokkal. Húsz centivel megemelik a belső medencetér padlózatának szintjét. Belül új fal- és padlóburkolatokat, álmennyezetet kap az épület, megújul a külső homlokzat is. A nyílászárók cseréje, a tető szigetelése nagymértékben javítja majd az energiahatékonyságot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában