fontos információk

2020.09.01. 13:30

Járványügyi tájékoztatást adott ki a Szent Pantaleon Kórház

duol.hu

2020.03.18. sürgőségi betegfelvétel előszűrő sátor Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Forrás: archív

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az elmúlt időszak statisztikai adatai szerint több országban, köztük hazánkban is növekedett a koronavírussal fertőzöttek száma. Az alábbiakban tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Szent Pantaleon Kórház milyen intézkedésekkel kíván védekezni a COVID-19 fertőzés helyben történő terjedése ellen.

Bár látogatási tilalom egyelőre nincs, de az intézménybe történő belépés továbbra is korlátozott módon lehetséges. A betegek napközbeni látogatására nincs mód, kizárólag látogatási időben van lehetőség a személyes kapcsolattartásra. Azokon a részlegeken, ahol COVID-19 gyanús betegek ellátása történik – infektológiai osztály, intenzív betegellátó osztály, sürgősségi betegellátó osztály – a látogatás továbbra sem megengedett.

Beteggel érkező kísérők csak különösen indokolt esetben – pl. a mozgásában vagy cselekvőképességében korlátozott személlyel, illetve gyermekkel érkezők – léphetnek be az épületbe.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a szájmaszk használata az intézmény területén a betegeknek, látogatóknak és a személyzetnek is kötelező. Fontos a szájmaszk helyes használata, vagyis annak a szájat és az orrot is takarnia kell.

Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy utazással kapcsolatos térítésköteles, valamint háziorvosi beutalásra történő PCR tesztet a kórház nem végez. Az utazási PCR tesztet városunkban a SYNLAB Dunaújváros Magánvérvételi hely végzi a Korányi Sándor u. 4-6. szám alatt. A mintavétel előjegyzés alapján működik, időpontkérés céljából munkanapokon 8-15 óra között a +36 30 458 1949 telefonszám hívható.

Intézményünkben a COVID-19 vizsgálatot térítésmentesen végezzük. Kórházunk infektológiai szakorvosi javaslatra végzi el a mintavételt a COVID-19 gyanús betegeknél.

Közös célunk, hogy sem betegeink, sem dolgozóink között ne történjen COVID-19 fertőzés és működőképességünket fenn tudjuk tartani, ezért kérjük és köszönjük a Tisztelt Lakosság együttműködését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!