felújítások

2018.01.23. 20:00

Járdajavítás és parkológondok Dunaújvárosban

A város gyalogjárdáin található egyik legnagyobb bukkanó kijavításáról egyeztettek a helyszínen.

Pekarek János

Erste mögött Fotó: Zsedrovits Enikõ

A Krúdy Gyula sor és a Dózsa György út közötti, a közeli banki mögött vezető gyalogúton adott találkozót egymásnak tegnap délelőtt Izsák Máté, a 5. helyi választókörzet képviselője és Markhot Béla, a polgármesteri hivatal beruházási és városüzemeltetési osztályának vezetője, valamint Debreczeni Tamás, az osztály közútkezelő ügyintézője.

Ezen az útszakaszon van ugyanis a város egyik, ha nem a legnagyobb huppanója, amelyet valószínűleg egy fagyökér okozott: a járda egy része jó húsz centire emelkedik a környezete fölé, s ez önmagában is balesetveszélyes, hát még este...

A képviselő kérésére a hivatal megrendelte a mintegy hat méterszer három méteres rész karbantartó javítását: a bukkanót eltüntetik, szintbe hozzák a járdát és leaszfaltozzák. A munkavégzésre az időjárástól függően, valamikor tavasz elején kerül sor.

S ha már ott jártunk, elkerülhetetlen volt, hogy rá ne kérdezzünk a bank előtti parkoló katasztrofális állapotára. Izsák Máté elmondta: a tragikusan elhanyagolt parkoló nem a városé, hanem a korábban ott működő nagy banké volt, amely eladta a terület tulajdonjogát egy szombathelyi cégnek – ami viszont nem törődik sem a parkolóval, sem a javítási felszólításokkal. A képviselő szerint az lenne a legcélszerűbb, ha a város rendbehozatná a parkolót, majd a számlát elküldené a tulajdonosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában