ön is segíthet

2018.10.16. 07:00

Ismét tanítják az újraélesztést

Dunaújváros Október 16-a az újraélesztés világnapja is, amelyen az Országos Mentőszolgálat mentőállomásain lehetőség nyílik az alapszintű újraélesztés elsajátítására.

Balla Tibor

Fotó: Pixabay

Magyarországon évente több ezer ember veszíti életét otthonában vagy közterületen hirtelen szívmegállás következtében, miközben az azonnal megkezdett újraélesztéssel többségük megmenthető volna. A világnap alkalmából a mentőállomásokon lehetőség nyílik az alapszintű újraélesztés elsajátítására.

Az újraélesztési algoritmust alig egy óra alatt meg lehet tanulni, a hatékony mellkasi kompressziók elsajátítása ennél is kevesebb idő alatt lehetséges. Vizsgálatok szerint már egy általános iskolás diák is képes a megfelelő beavatkozások elvégzésére. Várják önt, valamint családtagjait, munkatársait, iskolatársait és ismerőseit október 16-án, kedden, 8 és 16 óra között Fejér megye összes mentőállomásán.

Töltse le a Szív City appot, és mentse meg mások életét! A szervezők célja, hogy minél több applikációt használó legyen a megyénkben is.

A program része ennek gyakorlása és képzése is.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában