online is vásárolhatunk

2019.02.26. 11:30

Ismét divat a retró nyereményjáték

Az Országos Takarékpénztár által 1961-ben bevezetett gépjárműnyeremény-betétkönyv azért volt olyan népszerű a 20. század második felében, mert egyébként akár öt évet is várni kellett a saját autóra.

Tóth Alexandra

A gazdaság fejlődése mellett lassan természetessé vált, hogy szinte minden magánszemély – pénztárcájához szabhatóan – talál magának gépjárműt újonnan vagy használtan, és a takarékbetétkönyvek népszerűségi rátája csökkenésnek indult, most viszont újra kelendőek.

Jelenleg körülbelül 90 milliárd forint értékben kezel gépkocsi-betétkönyvet az OTP, rajta kívül pedig még az FHB bank foglalkozik ezzel. Ez megközelítőleg 1,2-2 millió nyereménybetétet jelent, ám számuk az állandó mozgás miatt nehezen megbecsülhető. Aki ugyanis megunja, hogy nem nyert, az kiveheti a befektetett összeget. Az nincs megszabva, hogy, mennyi és milyen összegű betétkönyvvel száll játékba valaki, az viszont igen, hogy adott esetben mennyi ideje van a sorsolás után átvenni a nyereményét. Jelentkezni harminc napig lehet érte, ha viszont ezt nem tesszük meg, akkor sem vesztünk semmit.

Minden betétkönyv-tulajdonos arra vágyik, hogy a következő sorsolás alkalmával ő legyen az a szerencsés...
Fotó: Shutterstock

 

Igaz, ilyenkor már nem vehetjük át a gépjárművet, de a sorsoláskori árát igen. Elévülési ideje gyakorlatilag nincs ezeknek a nyereményeknek, viszont nem is kamatozik ez a befektetésünk. Ennek ellenére 2019-ben ismét divat mind venni, mind ajándékozni a „kocsi-tombolákat”. Hogy miért jó üzlet ez a fajta megtakarítás, talán nem is kérdés. Van egy kis félretett pénzünk, amihez bármikor hozzájuthatunk, ha megszorulunk, ugyanakkor akár évekig is bent lehet, és vehet részt háborítatlanul a sorsolásokban. Ki tudja, talán kigurul egy többmilliós autó a bankból, vagy ha nem figyelünk, feledésbe merül, mint egy több tíz éve kihúzott Trabant...

Soha ki nem váltott gépjárművek

Fejér megyét tekintve betétkönyvnek köszönhetően összesen 2694 esetben talált gazdára nyeremény, és van még elfekvőben 673 autó, illetve annak az értéke, ami még várja, hogy jelentkezzenek érte. Elfelejteni az ilyesmit nem nehéz, hiszen saját magunknak kell ellenőrizni a betétkönyv száma alapján, hogy kisorsolták-e a miénket vagy sem. Aki kedvet kapott, az online felületen pillanatok alatt vásárolhat betétkönyvet, amelyből a statisztikai adatok szerint a nagyobb értékűek vesznek részt jobb eséllyel a sorsoláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában