Nem csak munkajogból kérdezhettek

2018.07.21. 18:00

Ingyenes jogi tanácsadás volt a városháza előtti főtéren

Ingyenes jogi tanácsadás volt pén­teken a Városháza téren felállított sátorban: a JOG-Pontok európai uniós támogatással megvalósuló integrált és ingyenes jogi szolgáltatásának lehettek részesei az érdeklődők.

Pekarek János

Délig már hetvenen keresték fel a jogpontot ingyenes tanácsért Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A program 36 hónapon át tart, 2016. július elsejétől 2019. június 30-ig. Elsősorban az adójog, a munkajog, a társadalombiztosítási jog, valamint a társasági és a cégjog területén segíti a rászorulókat.

A Közép-dunántúli régió, vagyis Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megyék területén az idén már több alkalommal rendeztek hasonló kitelepülést, így Lábatlanban, Móron, Pusztaszabolcson és most városunkban. A megcélzottak csoportjába elsősorban a fiatalok, álláskeresők, munkavállalók és az idősek tartoznak.

Délig már hetvenen keresték fel a jogpontot ingyenes tanácsért Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Dunaújvárosban külön irodája is van a programnak, a Dózsa György út 9-ben. A program elérhető interneten a www.jogpontok.hu oldalon, valamint a 80/77-88-00 ingyenesen hívható zöld számon.

A Városháza téren dr. Volein István ügyvéd, a program helyi koordinátora érdeklődésünkre azt mondta: Délig már hetvenen keresték fel sátrukat, elsősorban munkajogi kérdésekkel. Ahogyan az ügyvéd fogalmazott: e területen a tapasztalatok szerint a munkaviszony megkötésekor, a munkaviszony alatt és a munkaviszony felbontásakor lépnek fel orvosolandó problémák…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában