Ön is lehet hős

2018.10.20. 10:00

Ingyenes Hősképző programot indított a Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt október 16. és december 20. között Hősképző elnevezéssel elsősegélynyújtást népszerűsítő és oktató programot indított.

Balla Tibor

A Magyar Vöröskereszt 2014 óta szervez már engedélyeztetett képzéseket, főként a társadalmi elsősegélynyújtás területén, de vannak szociális és munkaerő-piaci képzéseik is. Jelenleg országszerte 34 képzési program közül válogathatnak a tanulni vágyók. Ezen felül számos úgynevezett szabadpiaci képzésük is van, amelyekről a megyei szervezeteiknél érdeklődhetnek a vállalkozó kedvűek.

A Hősképző elnevezésű programban minden hónapban más témában szerveznek elsősegélynyújtó foglalkozásokat a Vöröskereszt megyei szervezetei. Fejér megyében a dunaújvárosi szervezet is beszállt, itt is lehet jelentkezni ingyenes képzésre.

Az októberi hónap témája az újraélesztés, novemberben a vércukorszint-változás okozta rosszullétek, decemberben pedig a téli időjárás miatt bekövetkező kisebb balesetek kerülnek fókuszba.

Feth Katalin, a Vöröskereszt helyi vezetője gyakorlott oktató
Fotó: archív

A Hősképző programra jelentkezők hasznos, gyakorlati tudásra tehetnek szert, amelynek során a mindennapi életben előforduló rosszullétek és kisebb balesetek szakszerű ellátásába nyerhetnek bepillantást. A program minden megyében megvalósul, a pontos helyszínekről és időpontokról a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinél érdeklődhetnek a jelentkezők.

A Magyar Vöröskereszt országos fejlesztési programja keretében 25 db SaverOne PAD max 200J típusú félautomata defibrillátort is beszerzett, a készülékeket a megyei szervezetek számára osztották ki, és az oktatási tevékenységet és egyéb szakmai feladatok ellátását fogják szolgálni. Országos fejlesztési projektjük az Európai Unió támogatásával pályázati keretek között, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2017. július 1. és 2020. június 30. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában