ki lehet az esélyes?

2018.09.08. 20:00

Indul az NFL, az újvárosi „főgorilla” tippel

A hétvégén megkezdődött az NFL idénye. Ennek apropóján megkérdeztük a Dunaújvárosi Gorillaz együttesének elnökét/vezetőedzőjét Bachrathy Kornélt, mit gondol az előttünk álló szezonról.

Morva Dávid

Philadelphia Eagles quarterback Carson Wentz celebrates after winning Super Bowl LII against the New England Patriots at US Bank Stadium in Minneapolis, Minnesota, on February 4, 2018. The Eagles won 41-33 / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Timothy A. Clary

2019. február 3-án rendezik az ötvenharmadik Super Bowl-t, amelynek ezúttal Atlanta ad majd otthont. Gyakorlatilag ezt a két dolgot lehet biztosan megmondani a fináléval kapcsolatban. Ez nem csoda, hiszen az alapszakasz első fordulójából is mindössze egy mérkőzést rendeztek meg, így teljességgel lehetetlen biztosat kijelenteni arról, ki nyeri meg a jövő évi Super Bowl-t.

Mivel a szerkesztőségben sem dobtak meg senkit a „Bölcsek Kövével” kénytelen voltam szakemberhez fordulni. A választás pedig ezúttal is – mit mindig, ha dunaújvárosi NFL szakértőről van szó – Bachrathy Kornélra esett.

Egy dolog biztos, a meglepetés

Csapaton belül mit várnak az NFL idei kiírásától?

- Igazából a csapatban ritkán jön szóba az NFL, hiszen mi inkább igyekszünk saját magunkkal foglalkozni. Ettől függetlenül természetesen mindenkinek megvan a maga kedvenc együttese, játékosa. Tavaly azért voltak olyan meglepetések, amikre a szezon előtt nem nagyon számítottunk, olyan gárdák jutottak be a legjobb négybe akikre nem tippeltünk volna. Nyilván a szezon előtt nagy várakozások vannak, akinek az csapata jó volt tavaly az bízik a még jobb szereplésben, akinek pedig kicsit gyengébben muzsikált a kedvence, az nyilván abban reménykedik, hogy az Ő csapata is jobb lesz.

Fogalmam sincs, ki fog bejutni a döntőbe, ezt most még így teljes magabiztossággal nem lehet kijelenteni, talán épp ez a játék szépsége, és ezért kedvelik manapság egyre többen az NFL-t.

Ennél azért egy picivel több konkrétumot szeretnék.

- Őszinte leszek, mára már nem követem annyira szorosan a ligát, mint korábban. Aki azonban egy picit jártas a sportágban az tudja, hogy az elmúlt húsz évet tekintve egy New England Patriots mindig ott lehet, ez idén is így lesz. Akik a tavalyi szezonban jók voltak, azokra a sportágat követőek mindig jobban figyelnek, ilyenek például az Eagles, vagy a Jaguars.

Illetve ott vannak még a hagyományosan nagy kultúrával rendelkező együttesek, mint a Pittsburg, vagy Packers.

Tavaly a Philadelphia Eagles örülhetett az 52. Super Bowl-on Fotó: Timothy A. Clary / AFP PHOTO

Ha már a személyes kedvencekről beszéltünk, Önhöz ki áll a legközelebb?

- Nekem az első számú csapatom a Baltimore Ravens, de nem várok tőlük csodát, csakúgy mint az eddigi években sem. Őszintén szólva, már nem úgy követem őket, mint régen. Ugyanakkor az NFl kultúrájára pont az a jellemző, ellentétben más sportokkal, hogy aki kiválaszt egy számára szimpatikus csapatot az mellette marad, akkor is, ha a csapat „kutyaütővé” válik, Ez velem is így van.

Csapaton belül mennyire élik meg az NFL mérkőzéseket, egyfajta összetartó erőként? Szoktak közös mérkőzéseket, esetleg tippjátékokat szervezni?

- A Super Bowl-t meg szoktuk szervezni szinte kivétel nélkül, az tényleg egy ünnep a sportág rajongóinak. Szezon közben azonban nem szoktuk követni élőben a meccseket, nyilván az eredményeket figyeljük. Mivel nem profi sportolók vagyunk, nekünk is van rendes civil foglalkozásunk, így a vasárnap késő esti, hétfő hajnali időpontok finoman szólva sem segítik a másnapi munkát.

Fotó: DH/Archív

Amerikából jöttem Magyarországra

Térjünk vissza Magyarországra. Mi a helyzet a Gorillákkal?

- Az egyesületnél nagy változások vannak, ugyanis két HFL szezon után rá kellett jönni arra, hogy nem vagyunk elég jók a legmagasabb osztályhoz. Se anyagi forrásunk, sem pedig elég ember nem áll rendelkezésünkre. Emiatt úgy döntöttünk, hogy visszalépünk egy osztállyal, és egy komoly irányváltással igyekszünk egy főleg helyiekből illetve város környékiekből egy csapatot toborozni. Ez egy időigényes folyamat sok fiatal, és még több munka kell hozzá. Vidéki csapatként azonban úgy gondolom, hogy ez a modell az ami működhet. A felnőtt bajnokság majd március végén kezdődik várhatóan, addig még rengeteg dolgunk lesz. Fennálásunk során talán ez a legnagyobb változás ami előtt állunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában