Tőlünk és Adonyból mennek Kulcsra

2018.07.26. 09:00

Indul az 1 Úton zarándoklat

Az idei már az ötödik alkalom lesz, amikor a Mária Út Egyesület megrendezi az 1 Úton Nemzetközi Zarándoknapot, amibe térségünk is bekapcsolódik.

Pekarek János

A Mária-zarándokút Közép-Európa Szűz Mária-kegyhelyeit keresi fel az ausztriai Mariazelltől a székelyföldi Csíksomlyóig, illetve a lengyelországi Czestochowától a boszniai Medjugorjéig. A zarándokút két ága Magyarországon találkozik.

Az 1 Úton zarándoklat alkalmával a Mária Út teljes útvonalán, több száz szakaszon, ugyanazon a napon, egyazon időben: augusztus 25-én, szombaton reggel egy közös célért indul el több ezer ember, hogy együtt éljék át azt a különleges élményt, amit a zarándoklás nyújt.

Az idei zarándoknapot az édesanyákért ajánlják fel. A zarándoklat fővédnökei dr. Erdő Péter bíboros és Novák Katalin államtitkár.

Az idei 1 Úton zarándoklat minket érintő célpontja a kulcsi Arany János utcai kereszt. Az indulási pontok: Adony, Czigler-tó, illetve Dunaújváros, óvárosi római katolikus templom. Az adonyiaknak mintegy 7, az újvárosiaknak 12 kilométert kell megtenniük. A Czigler-tótól reggel kilenckor, az óvárosi templomtól reggel nyolckor indulnak. Jelentkezni lehet Moró Piroskánál: 30/448-1248, [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában