nekrológ

2018.11.08. 11:00

In memoriam Veisz János

2018. október 23-án elhunyt Veisz János, a dunaföldvári Magyar László Gimnázium egykori igazgatója, a város díszpolgára.

L. Mészáros Irma

Fotó: Pixabay

Veisz János

1946–2018

Veisz János a szegedi József Attila Tudományegyetemen szerzett matematika-fizika szakos középiskolai tanári diplomát. Pályáját 1970-ben Dunaföldváron kezdte, s nyugdíjba vonulásáig, 2006-ig ebben a gimnáziumban dolgozott tanárként, osztályfőnökként, majd 1990-től igazgatóként. Vezetése alatt indult be a hat évfolyamos képzés, fejlődött az iskola infrastruktúrája, új épületszárny és tornaterem épült. Sokat tett érte és büszke volt rá. Tevékenyen részt vett az iskola névadójához, az Afrika-kutató Magyar Lászlóhoz kapcsolódó hagyományok gazdagításában, a földvári Várjátékok szervezésében, a német diákcsere-kapcsolatok kialakításában. Közéleti szerepet is vállalt: három cikluson át, 1994-től 2006-ig önkormányzati képviselő volt, a városfejlesztési bizottság elnöke. Szabadidejében szívesen barkácsolt, elkészítette a kiskőrösi Petőfi-ház, a dunaföldvári vár és Magyar László földvári lakóházának makettjét.

Kollégái és diákjai tisztelték tudásáért, kemény akaratáért. Érzelmeit, jó humorát a hozzá közelebb állók ismerhették meg. Tartása, szigora mögött jó lélek húzódott, s ezt diákjai érezték. Eredményes intézményvezetői munkájáért és közéleti tevékenységéért 2009-ben Dunaföldvár Díszpolgára címmel tüntették ki.

Búcsúzik tőle a város képviselő-testülete, a Magyar László Gimnázium tantestülete, egykori diákjai és mindazok, akik szerették és tisztelték. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2018. november 9-én 15 órakor lesz Dunaföldváron a Fehérvári utcai temetőben. A család kéri, tisztelői kegyeletüket egy szál virággal róják le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában