A Dal 2018

2018.02.26. 10:30

Horváth Tamás a döntőben maradt alul

Az AWS és a Viszlát nyár című szám nyerte A Dal 2018 című show-műsort szombaton Budapesten, amelynek résztvevője volt a dunaújvárosi Horváth Tamás is.

DH

Horváth Tamás a Meggyfa című számával szerepelt a fináléban

Fotó: Bruzák Noémi

A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőbe jutott Dánielfy Gergely az Azt mondtad című dallal, Süle Zsolt a Zöld a májussal, Heincz Gábor BIGA a Good Vibez című számmal, a Leander Kills a Nem szól harang című szerzeménnyel, az AWS Viszlát nyár című dalával, a dunaújvárosi Horváth Tamás a Meggyfával, Király Viktor a Budapest Girl című dallal, valamint a yesyes az I Let You Run Away című szerzeménnyel. A finalisták produkciói után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak.

Horváth Tamás a Meggyfa című számával szerepelt a fináléban
Fotós: Bruzák Noémi

Az így négyre szűkített mezőnyből Dánielfy Gergely, Király Viktor, a yesyes és az AWS száma közül a tévénézők választották ki a nyertest. A legtöbb szavazatot az AWS kapta, a ­Viszlát nyár lett Magyarország legjobb dala, és így az AWS képviselheti hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet május 8–12. között Lisszabonban rendeznek meg. Az AWS a döntőbe a negyedik helyen jutott be, a nézők azonban rájuk adták a legtöbb voksot. A fiatalokból álló metálzenekar több mint tíz évvel ezelőtt alakult. Az eredményt ők maguk is alig hitték el, hiszen eddig főleg egyéni előadók kaptak esélyt az Eurovíziós indulásra..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában