remek teljesítmény

2019.05.12. 12:00

Hild: diákolimpiai bronzos a csapat

Az országos röplabda diákolimpiát február 7-én Békéscsabán rendezték meg, ahol városunkat iskolánk is képviselte.

duol.hu

dav

Csütörtökön érkeztünk meg Békéscsabára, ezen a napon az ünnepélyes megnyitó várt ránk, később pedig lehetőségünk nyílt megnézni a békéscsabai lányok mérkőzését. Másnap kezdődött a torna. Első ellenfelünk a Pannon Oktatási Központ volt, amely ellen hatalmas csatában ugyan, de alulmaradtunk. Délután a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium ellen játszottunk, és balszerencsékre az ellenfélnek megint jobban gördült a labda.

Tudtuk nagyon jól, hogy ez meg fogja nehezíteni a dolgunkat, de a reményünket egy pillanat erejéig sem veszítettük el, továbbra is a döntő volt a cél számunkra. Ebben a tudatban tértünk nyugovóra aznap.

Harmadnap reggel a kecskeméti Bolyai gimnázium ellen mérkőztünk, ahol hatalmas lélekjelenléttel küzdöttünk, és nyertünk is 3:0 arányban. Ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk célunkhoz. Délután a Debrecen csapatával játszottunk, ahol ismét győzedelmeskedtünk 3:0-ra. Az utolsó nap dél­előttjén pedig ismét a Munkácsy csapatával kellett mérkőz­nünk. A nézők fordulatos labdameneteket láthattak, mind a két csapat győzni akart és egy célért küzdött, sajnos a sors ismét a másik csapathoz volt kegyesebb. Könnyeink hullottak – nagyon hosszú idő után nem a Hild csapata játszotta a döntőt.

Negyedik nap várt még ránk egy hatalmas küzdelem, aminek a végeredménye a harmadik hely lehetett, mást nem is voltunk hajlandók elfogadni. Ellenfelünk a kaposvári Gépész volt, amelyet sikeresen győztünk le 3:0 arányban, így a dobogó harmadik helyére állhattunk. Nagy élmény volt, és sokat tanultunk ismét a csapatjáték erejéről és fontosságáról.

Edzőnk: Kövessy Balázs.

A csapat tagjai: Amdegha Ádám, Csizmadia Tamás, Ihász Benett, Kiss Marcell, Koch Adolf, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Sárközi Kálmán.

Móró Ákos 13/A Hild iskola

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!