Rekord részvétel és győzelem

2019.05.31. 08:30

Helyben is a legerősebb politikai szerveződés a Fidesz

Cserna Gábor, a Fidesz dunaújvárosi elnöke köszönetet mondott tegnapi sajtótájékoztóján a dunaújvárosi és a térségben élő polgároknak, akik aláírásukkal támogatták a EP-választási kampány során Orbán Viktor miniszterelnök országvédelmi elképzeléseit.

Körmendi Erzsébet

Megköszönte a választóknak, akik támogató aláírásukat szavazattá váltották vasárnap. Európari parlamenti választáshoz képest magas volt a részvételi hajlandóság. A miniszterelnököt idézve hangsúlyozta: rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattak a kormányzópártok. Dunaújvárosban is igazolták a választáson résztvevők, hogy helyben is a legerősebb politika szerveződés a Fidesz, erre helyi elnökként büszke Cserna Gábor. Hozzátette: látható mindemellett a választási eredményből, hogy az ellenzék átrendeződött, a Jobbik támogatottsága megszűnt, elhatárolódnak a polgárok a botránykeltő politizálástól, amely a Jobbikot jellemezte.

– Mi egyet tettünk és teszünk továbbra is: a jövő városát építjük. Dunaújváros biztonságos, nyugalmat sugárzó közösségi tér, amelynek fejlődése a Modern Városok Program mentén szemmel látható – mondta Cserna Gábor. Hangsúlyozta: világossá tette a vasárnapi választási eredmény, hogy érdemes folytatni a kormány által tavaly, illetve a korábbi ciklusokban elkezdett munkát, hiszen az elmúlt egy évben is tovább javultak a magyar gazdaság eredményei, ami szintén visszaigazolódott a voksokban. Még egyszer megköszönte, hogy a választással is megerősítették a Fideszt helyben és országosan is. A választási bizottságban és az irodán helytállóknak, a szavazókörökben dolgozóknak pedig polgármesteri minőségében köszönte meg munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!