Szakmai bemutatók

2019.10.26. 07:00

Harmadszor: a dunaújvárosi szakképzés napja

Immár harmadik alkalommal telt meg érdeklődő diákokkal és hét szakképző iskola mintegy nyolcvan bemutatójával a Dunaferr iskola Apáczai tagintézménye tegnap egész nap, a dunaújvárosi szakképzés napján.

Balla Tibor

2019.10.25. Dunaújvárosi Szakképzéci Centrum szakmák napja Dunaújváros Dunaferr Szakközép Iskola Villamos tagozatánk épülete Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az esemény kiváló lehetőséget biztosít a pályaválasztás előtt álló diákok számára, hogy még mielőtt döntenének, testközelből is megnézhessék, mi több, ki is próbálhassák a kiszemelt szakmát az adott szakember segítségével, ezzel is csökkentve az esetleges tévedés lehetőségét.

A vegyészek látványos kísérletekkel álltak ki
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosiak számára ez a szakmai bemutató show-műsor már szinte magától értetődő, pedig egyedülálló lehetőségről van szó, ugyanis az ország egyetlen szakképzési centrumában sincs hasonló kezdeményezés.

A Lorántffy iskola ápolói nem csak a szakmájukat mutatták be, egy formációs tánccal is készültek, elrejtve benne az újraélesztés fogásait

A szakmai napon Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a diákokat, majd Pintér Tamás polgármester szólt a megjelentekhez: „Nézzetek meg minden szakmát, hiszen ha ezek közül választotok, rendkívül fényes jövő vár rátok, hiszen egy szakmával a kezetekben olyan sikereket tudtok elérni ma Magyarországon, amelyben biztosított lesz számotokra és a családotok számára a jövő.”

A festést is gyakorolhatták

A látványos bemutatók után most az őszi szünetben át tudják beszélni a látottakat a családok, hogy aztán már annak az iskolának a nyitott napjára látogathassanak el, amelyben a kiválasztott szakmát oktatják.

A Szabolcs vezér még kézműves-játszóházat is hozott
A Rudas táncoló robotját sokan megcsodálták
A kereskedelmi iskola idén is fi nomságokkal csábított
A megnyitón Pintér Tamás polgármester is beszédet mondott
A Dunaferr rendvédelmiseinél természetesen a rendőrség is bemutatót tartott
A fiatalok körében a versenyautó-szimulátor mindig nagy népszerűségnek örvend

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában