Pályán a gyerkőc és a család is

2018.09.08. 15:30

Gyenes Józsefné, az Ovi-Foci program helyi képviselője bízik a sikeres folytatásban

A közelmúltban újabb kezdeményezés indult azért, hogy a fiataloknak megmutassa a mozgás örömét és közösségépítő szerepét.

Szabó Szabolcs

Mint arról olvashattak pénteki kiadásunkban, megalakult a DLSZ, azaz a Dunaújvárosi Labdarúgó- szövetség gyermek- és ifjúsági bizottsága. Az erről tartott sajtótájékoztatón kiderült, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője, Gyenes Józsefné sok más jeles szakember mellett bekerült a most létrejött gyermek- és ifjúsági bizottság tagjai közé, ahol ott van Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, Horváth Attila helyi vállalkozó, Dénes Nikolett segítő, elnökként pedig Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára.

A szülők is megkedvelték a helyi programot

A Dunaújvárosi Óvo da vezetője tagja lett az országos Ovi-Foci Alapítvány munkacsoportjának is. – Mindig is igaz ügyként tekintettem erre a feladatra, hiszen a város tizenkét óvodai intézményében is jelentős szerepet tölt be a sport. Fontos kiemelni, hogy sokat jelentett, hogy egyre több intézményünkben van műfüves pálya, ami valóban aktív mozgásra ösztönzi a lurkókat. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a pedagógusok is megszerették a programot, és remek új ötletekkel bombáznak minket.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője Fotó:Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Örülünk a DLSZ kezdeményezésének, ám nem szabad elfelejteni, hogy egy sportág kaput nyit a többi felé is. Számtalan visszajelzés érkezett hozzánk az utóbbi években, hogy egykori óvodásaink remekül teljesítenek helyi, régiós és országos versenyeken is. A sport pedagógiai szinten is nagyon fontos. Mindig is arra törekedtünk, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a helyi egyesületekkel és a szülőkkel. Ez az eredményes munka vezetett arra, hogy most egy konkrét együttműködés jött létre a DLSZ-szel. Az óvodások és az általános iskolások bevonásával, úgy vélem, nem lesz probléma, reméljük, a középiskolások is aktívak lesznek a tornákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában