Ismét öröm lesz ott a pihenés

2018.10.14. 08:00

Gyalogutakkal övezett szép park lesz a Millenniumi-tó körül

Jövő tavasszal és nyáron – amikor zöldülni kezdenek a növények – ismét öröm lesz pihenni a Rácalmás központjában lévő Millenniumi parkban, ahol jelentős helyreállítási munkálatoknak lehetünk tanúi már hónapok óta.

Körmendi Erzsébet

A tó stabilizálásával kezdődött el a teljes felújítás a nyár elején, és ezekben a hetekben már a parkosítással, a gyalogösvények kialakításával foglalatoskodnak a szakemberek. Egyre inkább kezd körvonalazódni az impozáns végeredmény... A rehabilitáció látványos, hiszen aki arra jár naponta, folyamatosan nyomon követheti, mi mindent megtesznek a szakemberek annak érdekében, hogy hosszú távra rendezzék a tó medrét (gabion falat építettek, valamint cölöpözéssel erősítették meg a medrét), a meder körül burkolt járda lesz, díszes kandeláberekkel, padokkal, pihenőhelyekkel.

Kitisztították és megerősítették a tó medrét Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A parkosításhoz 102 millió forint támogatást kapott az önkormányzat a Területi és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

A folytatáson is gondolkodnak már, a tó északi részén, a patak két oldalára felnőtt-, illetve gyermekjátszótér van tervezve, jövő évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában