gyakorlati bemutató

2017.10.17. 07:00

Robotbemutató a Móriczban! Taroltak a Bánkisok!

DUNAÚJVÁROS Az EU Kódolás hetéhez és az Őszi pedagógiai szakmai napokhoz kapcsolódóan tartottak bemutatót tegnap bánkis diákok a Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

Balla Tibor

Nagy Richárd bemutatja Veszeliné Pénzes Anikónak, hogy az általuk épített robotkar képes akár aláírásra is Fotó: Ady Géza

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziumában folyik városunkban a középfokú CAD-CAM informatikus-, illetve a műszaki informatikus-képzés. Hétfő délelőtt az őszi pedagógiai szakmai napok résztvevőinek tartottak gyakorlati bemutatót diákjaik saját maguk készített és programozott legórobotokkal, hogy a továbbképzésen résztvevők saját szemükkel is megtapasztalhassák, hová lehet eljutni a középiskolai programozással. A bemutatott robotkart, illetve robotautót a diákok állították össze, és a keretprogramon belül ők írták a programot is hozzá.

Nagy Richárd bemutatja Veszeliné Pénzes Anikónak, hogy az általuk épített robotkar képes akár aláírásra is Fotó: Ady Géza

A résztvevőket Schön Beatrix, a Bánki tagintézményvezetője ismertette, hogy iskolájuknak jelen pillanatban öt darab ilyen, százezer forintot meghaladó értékű készlet áll rendelkezésére, de a Hankook támogatásának köszönhetően tíz darab Arduino készletük is van. Az utóbbiak már egészen komoly programozási feladatok elvégzésére is alkalmasak, és a diákoknak a teljes, komplex programozási folyamatot végig kell vinniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában