A közös tájékoztatóra a helyi MSZP-t nem hívták meg

2019.11.22. 20:00

Fővárosi a helyi ellenzéki jelölt

A budapesti illetőségű jobbikos Kálló Gergely lesz az ellenzék közös jelöltje a február 16-ai, dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Pintér Tamás, aki október 28-ai hatállyal mondott le országgyűlési mandátumáról, miután Dunaújváros polgármesterévé választották.

MTI – Várkonyi Zsolt

Pintér Tamás a jelöltet bemutató sajtótájékoztatón elmondta, az ellenzéki jelölt mögé beállt a helyi Demokratikus Koalíció, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a helyi LMP, Párbeszéd és a Momentum is.

Pintér Tamás hangsúlyozta: már a lemondásakor feltételül szabta, hogy olyan embert jelölhessen utódjául, aki hazaszeretetével és tenni akarásával tovább tudja vinni azokat az ügyeket, amelyeket ő is képviselt Fejér megyei 4-es választókerületében. „Kálló Gergely elviszi a fényt a Parlamentbe, mint ahogy mi helyben tesszük ugyanezt” – fogalmazott.

Pintér Tamás hozzátette, hogy Kálló Gergely egyébként Dunaújváros MJV önkormányzatnál kabinetfőnökeként is dolgozik.

A fővárosi Kálló Gergely kiemelte: a politikán keresztül tudja legjobban képviselni a magyar embereket, ezért lépett be 2008-ban a Jobbikba és 2016 óta segítette Pintér Tamás munkáját a Parlamentben is. Családjáról szólva elmondta, édesapja a nemzetet mint orvos, édesanyja mint nővér, nagyapja pedig ´56-os harcosként szolgálta. Mint mondta, alázattal és nagy szorgalommal kíván dolgozni a Dunaújvárosban és környékén élőkért.

Az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt, Kálló Gergely (k), mellette Pintér Tamás (b) és Illéssy István
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Kálló Gergelytől és -ről a sajtótájékoztatón többet nem tudtunk meg, így internetes forrásokra hagyatkozva elolvashattuk, hogy a jelölt karrierje a MIÉP-ben indult, majd átjelentkezett a Jobbikba. Az ott meghirdetett gyakornoki program után az azóta a pártból kizárt Novák Előd személyi asszisztense volt, ezt követően a tisztségeitől megfosztott Novák fővárosi pozícióit örökölte meg. A 2014-es budapesti önkormányzati választásokon a XI. kerületben a 14. sz. vk-ben a Jobbik színeiben a Fidesz–KDNP és az MSZP–DK jelölt mögött végzett, a 7,31 százalékos szavazati aránnyal jelentősen lemaradva. A Jobbik fővárosi XI. kerületi alapszervezetének ma is az elnöke.

A sajtótájékoztatón nem találkozhattunk az összefogás tagjai között a helyi MSZP képviselőjével. Megkerestük Pintér Attilát, a párt helyi alapszervezetének elnökét, aki lapunknak elmondta, bár hallottak az összefogásról, de az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt bejelentéséről szóló sajtótájékoztatóra őket nem hívták meg.

Mint ismert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) november 20-ai ülésén február 16-ára tűzte ki az időközi országgyűlési választást a Fejér megyei 4. számú választókerületben. A kampány december 28-án kezdődik, jelölteket január 10-éig lehet bejelenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában