jelentős beruházások várhatóak

2018.08.17. 11:30

Utak, közösségi terek, sportpályák – többmilliárd forintból fejlesztik Dunaújvárost és a térséget

Közös sajtótájékoztatón számolt be az elmúlt hónapban megvalósult munkákról Cserna Gábor, városunk polgármestere és dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosa.

Várkonyi Zsolt

Cserna Gábor és dr. Galambos Dénes fontos fejlesztésekről tájékoztatott Fotó: HK / DH

Továbbra is fontos térségünk választókerületi képviselete

Cserna Gábor polgármester nem véletlenül választotta a sajtótájékoztató címéül azt, hogy továbbra is fontos térségünk választókerületi képviselete, ám erről – elmondása szerint – Pintér Tamás jobbikos parlamenti képviselő a választások óta eltelt időszakban nem tett tanúbizonyságot. Egészen pontosan a város és a térségének képviselete nem a választott képviselő munkáján, hanem a miniszterelnöki biztosként tevékenykedő dr. Galambos Dénes személyén és tevékenységén keresztül valósul meg.

Jelentős összeget tudnak biztosítani a térségnek

Felmerül a kérdés, folytatta Cserna Gábor polgármester a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy a parlamenti képviselő politikai karrierje után fut, vagy pedig megpróbálja a város, Dunaújváros MJV és térsége több ezer polgárának a képviseletét ellátni. A polgármester ezt követően rátért a közelmúltban megvalósult vagy épp megkezdett fejlesztésekre, amelyek előkészítésében meghatározó szerepe van dr. Galambos Dénes korábbi országgyűlési képviselőnek, a jelenlegi miniszterelnöki biztosnak. Példaként említette azt, hogy helyben elkészült a radari sporttelep, amelynek ünnepélyes átadására szeptember elején kerülhet sor. Kiemelt fontosságú a Sárbogárd és a Dunaújváros mellett elhaladó 6-os főút közötti útszakasz felújítása, az iváncsai műfüves sportpálya átadása, illetve ahhoz a térséghez kapcsolódó kistermelői piac megújulása is.

Cserna Gábor és dr. Galambos Dénes fontos fejlesztésekről tájékoztatott Fotó: HK / DH

Valós képviselője a térségnek

Dr. Galambos Dénes egyfajta ars poeticája az, hogy „a feladatok mindig megtalálják az embert”. A parlamenti képviselői munka után miniszterelnöki biztosként is a folyamatos fejlesztésekért dolgozik, folytatva a közösen megkezdett munkát, így a térség, sőt az egész járás sem marad képviselet nélkül, kiemelve azt, hogy ők nem ígérgetnek, hanem megvalósítják azt, amit ígértek. A miniszterelnöki biztos hitet tett amellett, hogy a korábban megkezdett programokat tovább kell vinni, mert ezek megvalósulása ciklusokon átívelő.

Út ami összeköt

Dr. Galambos Dénes emlékeztet arra, hogy a közel egy hónapja bejelentett 2,9 milliárd forintból megvalósuló újvárosi uszodafelújítás után már megkezdődött a Dunaújváros és Sárbogárd közötti 6219-es összekötő út felújítása is, amelynek első – a Mezőfalva körforgó és a Dunaújváros régi 6-os út közötti – szakaszát érinti.

Mindez nagyon fontos a térség munkaerő-mobilitása szempontjából, a munkába járó emberek számára pedig egy minőségileg jelentős változás, amely biztonságosabb közlekedést tesz majd lehetővé. Ez egy komplex 3,4 milliárdos fejlesztés első része, amely 700 millió forintba kerül. Különösen fontos ez abból a szempontból is, hogy egy térség településeit nem elkülönülten, hanem komplex módon egymással összekapcsolva kell kezelni, amelynek többek között ezek az infrastrukturális fejlesztések meghatározó részei. Mindezek mellett a hét végén Iváncsán – az államalapítás ünnepén – két létesítménnyel is gazdagodik a település. Az egyik, nevezetesen egy műfüves labdarúgópálya, amely 110 millió forintból valósult meg. Ez szolgálja az iskolai sportot, a községi sportegyesület tevékenységét és a tömegsportot egyaránt. Ezzel egy időben vehetik birtokba a helyiek a piacot is, amely nagyon fontos a helyi termelők számára.A járdafejlesztések is folytatódnak a térségben, amelyeknek leghamarabb Iváncsán és Adonyban lesznek eredményei.

M8 gyorsforgalmi út – Megnöveli a térség logisztikai potenciálját

A miniszterelnöki biztos szívügye az M8-as gyorsforgalmi út teljes, de különösen a térségünket érintő szakaszának megvalósulása, hiszen annak előkészítésében még országgyűlési képviselőként tevékenyen részt vett. Ezzel kapcsolatban is friss információkkal szolgált. Most augusztus 21-én zárul az M7-es balatonvilágosi leágazásától a térségünkön, a Pentele hídon áthaladó és Kecskemétig terjedő gyorsforgalmi út tervezésére – 21 milliárd forint értékben – kiírt közbeszerzési pályázat.

Ez az infrastrukturális fejlesztés jelentősen megnöveli a térség logisztikai potenciálját, jelentőségét, amellyel kapcsolatban a nem túl távoli jövőben fontos bejelentés várható. Így megvalósulhat hazánkban az a kelet-nyugati gyorsforgalmi tengely, amely ennek a térségnek nagyon fontos, részben a Balaton, a nyugati országrész megközelítése, részben a város logisztikai, áruforgalmi felértékelődése szempontjából. Tervszerűen haladnak a Modern Város Program részeként megvalósuló beruházások is, amelyekről időről-időre beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában