Sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester és Kiss András

2019.05.24. 11:30

Finisbe fordult a családi hétvége előkészítése

Már a munkálatok utolsó szakaszába ért a Parázs Varázs családi hétvége helyszínén a rendezvény előkészítése. Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a Tourinform iroda vezetője sajtótájékoztatón köszönte meg azok munkáját, akik azért dolgoztak, hogy mások szórakozhassanak.

Balla Tibor

Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője a szokásoknak megfelelően személyesen győződik meg ilyenkor, hogy a munkálatok megfelelően haladnak-e. Meg is állapították, tavaly még nem álltak ilyen jól ennyi idővel a rendezvény előtt. A polgármester Kiss András nevében is megköszönte a Tourinform által foglalkoztatott segítőknek, a Tolnaőr Kft.-nek, az önkénteseknek, Prosek Zoltánnak, a DVG Zrt.-nek, az OTP Ingatlanpontnak, a Molker Kft.-nek, az ISD Power Kft.-nek és több, helyben működő gazdasági társaságnak a közreműködését és együttműködését, támogatását a remélhetően sikeres rendezvényhez.

Cserna Gábor kijelentette, a háromnapos rendezvénysorozatból kiemelkedik a szombati nap a grillpartival, amelyre nyolc-, tízezer embert várnak a megszokott, jól bevált helyszínre. Ismét kiemelte, hogy egy meglepetéssel szeretnének kedveskedni a résztvevőknek.

Kiss András, a Tourinform Iroda vezetője és Cserna Gábor polgármester a sajtótájékoztatón
Fotó: Ónodi Zoltán/dunaujvaros.com

Mind a 320 regisztrált asztaltársaság az önkormányzat jóvoltából kap majd egy palackkal a város borából, fele-fele részben fehérbort és rosét a jég, a faszén és Dunaújváros kenyere mellett. Ezeket az információs pultnál vehetik át az asztaltársaságok szombaton délután. Továbbá egy emléklappal is megköszönik, hogy részvételükkel támogatják a város legnagyobb rendezvényét. A polgármester elmondta, 17 millió forint támogatást adott az önkormányzat a rendezvényhez. Mint mondta, az Ezer lámpás éjszakája-programban lesz egy módosulás, a léggömböket a végén nem föl­engedik az égbe, hanem hazavihetik a „Ne engedjük el a bajba jutott gyermekek kezét!” szlogennek megfelelően.

Külön autóbuszjáratok segítenek

Autóbuszjáratok indulnak a Duna-partra és vissza. A megállók: Béke tér (autóbusz-állomás), Szórád Márton út 26., Szórád Márton út 44., közgazdasági szakközépiskola, Domanov­szky tér, Liszt Ferenc kert, Dózsa mozi, Ady Endre utca, alsó Duna-part. Május 24-én, pénteken: az autóbusz-állomásról az alsó Duna-partra 17-től óránként 23 óráig indulnak a járatok. Visszafelé harminc perccel később jönnek. Május 25-én, szombaton a buszpályaudvarról déltől 23 óráig óránként, visszafelé fél órával később indulnak a buszok. Vasárnap délelőtt az autóbusz-állomásról 9-től 21-ig óránként, visszafelé fél órával később. A járatok 14 év alatt és 65 év felett ingyenesek, a jegyek és bérletek érvényesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában