#tuzoltoleszek

2019.05.28. 18:00

Felvétel beosztott tűzoltói munkakörre

Érettségiztél, de még nem választottál szakmát? Ha elkötelezett vagy a tűzoltó hivatás iránt, ne tétovázz!

FMKI

Fotó: FMKI

A dunaújvárosi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság a szeptemberben induló beosztott tűzoltói képzésre várja a jelentkezőket. A felvételi az előzetes fizikai szintfelmérővel indul, amelyet az egészségügyi és pszichikai alkalmassági vizsgálat követ.

Hivatásos tűzoltónak jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, büntetlen előéletű, magyar állampolgársággal, érettségivel vagy középfokú állami szakiskolai végzettséggel rendelkezik. A tűzoltó szakképzés 5 hónapig tart. A képzés ideje alatt havi nettó 150.000 forint támogatást, egészségbiztosítási járulékfizetést, ruházatot, szállást és napi háromszori étkezést térítésmentesen biztosít a katasztrófavédelem a képzésben résztvevőknek.

A felvételi első lépése a fizikai szintfelmérő, amelynek során kétezer méteres síkfutásban fekvőtámaszban, hajlított karú függésben, fekvenyomásban, 4x10 m-es ingafutásban, helyből távolugrásban és hanyattfekvésből történő felülésben kell bizonyítaniuk a jelentkezőknek.

Bővebb információ:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában