Kihelyezett ülés

2019.11.06. 09:00

Felkészültek rendkívüli helyzetekre is

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság kihelyezett ülést tartott Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Parancsnokságának dísztermében.

mw/dh-info

Sándor Zsolt dandártábornok, helyőrségparancsnok köszöntötte a résztvevőket, majd a Megyei Védelmi Bizottság által 2017-ben alapított Fejér Megye Védelméért emlékplakettek átadására került sor. Az elismeréseket dr. Petrin László, a kormányhivatal főigazgatója adta át Méhes Lajosnénak és Túri Balázsnak.

A szeptemberi, Fejér és Veszprém megyei védelmi bizottságok közös Befogadó nemzeti támogatás törzsvezetési gyakorlata című akció sikeres végrehajtása érdekében végzett munkájáért elismerő oklevelet és plakettet vehetett át Kollár Levente rendőr alezredes, Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, Szili Gergő és Reszegi Imre.

A Magyar Honvédség Parancsnokságának felépítéséről és aktuális feladatrendszeréről Jancsek Tibor ezredes adott rövid tájékoztatást.

Sándor Zsolt dandártábornok, helyőrségparancsnok köszöntötte a résztvevőket Fotó: kormányhivatal

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság elvégzett munkájáról, illetve 2020. évi feladattervéről a testület titkára, dr. Bárdos Zoltán mérnök tűzoltó alezredes informálta a jelenlévőket. Tájékoztató hangzott el a vasúti és közúti közösségi személyszállítási szolgáltatók rendkívüli téli időjárási helyzetek között történő működéséről, rendelkezésre álló képességeiről. A téli rendkívüli időjárási helyzetekre történő felkészülésről Molnár István, a Magyar Közút Nzrt. megyei igazgatója, majd Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója szólt, aki a veszélyes üzemek létesítésével kapcsolatos tudnivalókról, a járási mentőcsoportok nemzeti minősítő gyakorlatáról és a betakarítási munkálatokkal kapcsolatos tűzvédelmi hatósági ellenőrzésekről is beszélt.

A Magyar Honvédség 2019. évi főbb gyakorlatairól, a honvédelmi katasztrófavédelmi rendszerről, valamint a katonai szervezeteknek a honvédelmi igazgatási szervek által tervezett felkészítési rendezvényeken való részvételéről szóló HM utasításról Nagy Lajos ezredes, a HM Védelmi Igazgatási Főosztály képviselője tájékoztatott.

A Közép-dunántúli Regionális Idegenrendészeti Igazgatóság feladatrendszeréről és a megújult szervezetről Kozma Zoltán rendőr alezredes, igazgatóhelyettes beszélt.

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred végrehajtott feladatairól Páli Zoltán alezredes, parancsnokhelyettes tájékoztatta az ülés résztvevőit, megköszönve az MVB támogatását.

Az eseményen részt vett dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke is.

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság a tájékoztatókat tudomásul vette, a határozatokat egyhangúlag elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában