pályázati továbbképzés

2019.09.03. 14:00

Elutaztak az Erasmusszal és tanultak Európa-szerte

Ebben az évben hatan pályáztak a Lorántffy iskolából az Erasmus+ pályázatra, és mind a hatan nyertek is. Öten már vissza is tértek. Élménybeszámoló.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Erasmus-különítmény egyetlen férfitagja, Horog Zoltán Barcelonában járt két hétig. Motivációval, innovációval, korszerű osztálytermi technikákkal kapcsolatos képzésen vett részt egy nemzetközileg is sokszínű csoportban, így megismerhették egymás iskolai közegét is. Sok új online szoftverrel sikerült megismerkednie, az egész oktatási folyamat digitalizációjával.

Az Erasmus program résztvevői: Ambrus Diána, Schuszterné Lakk Katalin, Horog Zoltán, Verasztóné Zsiga Orsolya, Baranyi Hajnalka
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Baranyi Hajnalka csak öt napot töltött Barcelonában. Napi négy-öt órában a motiváció, a dinamikus iskolai környezet témakörében igyekezett új tudásra szert tenni gyakorlatorientált képzés keretében. A korai iskolaelhagyás, a korai kiégés és a pozitív gondolkodás témaköreiben tanult, ezt a tudást igyekszik itthon átadni kollégáinak. Összességében úgy látja, hogy bár nagy munka, de egy szuper lehetőség is egyben, ezért mindenkinek ajánlja.

Ambrus Diána (középen) dublini csoporttársaival
Fotó: Ambrus Diána

Schuszterné Lakk Katalin kollégiumi nevelő Németországba, Regensburgba utazott nyelvi képzésre két hétre. Valódi kihívás volt, ugyanis a csoportjában egy etióp, egy libanoni, egy kínai, egy lengyel pedagógus volt rajta kívül. Lényegében nonstop nyelvtanulás volt. Ambrus Diána és Verasztóné Zsiga Orsolya Dublinban járt. Diána módszertani képzéseken szerzett tapasztalatokat a motivációval kapcsolatban. Rengeteg jól hasznosítható ismerettel tért haza. Orsolya intenzív angol nyelvi képzésen vett részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában