Előadásokat és gyakorlati foglalkozásokat tartottak

2019.05.23. 07:00

Egészségügyi dolgozók nyílt napja diákoknak

Dunaújvárosból és vonzáskörzetéből több általános iskola hetedik osztályos diákjai vettek részt a Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet auditóriumában tartott nyílt napon.

Tóth Alexandra

Teljesen megtelt a kórház auditóriuma általános iskolásokkal, a meghirdetett rendezvényre még az előzetes várakozásoknál is többen jelentkeztek. A városon kívül Kulcsról, Rácalmásról és Baracsról is érkeztek osztályok. A jelenlévőket dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy ilyen nagyszámú érdeklődő jelent meg a nyílt napon, és arra biztatta a fiatalokat, hogy bátran jelentkezzenek egészségügyi pályára, hiszen a közismert pozíciókon túl olyan álláslehetőségek is várhatnak rájuk, amikről még nem is hallottak. Érdemes hát aktívan figyelni, részt venni a délután folyamán.

Megtelt az auditórium hetedik évfolyamos diákokkal, akik érdeklődve hallgatták az előadásokat
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az első szekcióban előadásokat tartottak a dolgozók különböző témakörökben. A kórház rövid, átfogó bemutatása után Hrubyné Tóth Zsuzsanna Tekints értékként magadra című előadása következett. A patológiai osztály vezető asszisztense az egészséges, harmonikus életvitel valamennyi pontjára kitért, és saját, pozitív példáin keresztül mutatta be, hogyan lehetne igazán vigyázni magunkra. A többi között a táplálkozásra, a személyi higiénére, a biztonságos szexuális életre és a szűrővizsgálatok fontosságára is kitért.

Tekintve, hogy szakápolóból sajnos munkaerőhiány van, kiemelt szerepet kapott ez a terület a nyílt napon. Dr. Juhászné Bordács Veronika vezető ápoló és Papp Györgyi osztályvezető főnővér mesélt arról, hogy miért választották ezt a pályát, és miért tartanak ki még mindig, közel 40 éves praxisuk után is mellette.

Stipkovits Gabriella és Fehér Magdolna a képzésről beszéltek

Borné Pénzes Éva, a krónikus belgyógyászati osztály osztályvezető főnővére arról mesélt, mi az öregedés biológiai folyamata, hogyan lehet az időskor nehézségeit méltósággal kezelni, és természetesen mesélt az osztály dolgozóinak és betegeinek mindennapjairól.

Végül Stipkovits Gabriella osztályvezető és Fehér Magdolna oktatásvezető tartott egy rövid tájékoztatót arról, hogyan működik az egészségügyi oktatási és ösztöndíjrendszer. Majd az intézmény területeinek bemutatása következett csoportbeosztás szerint.

Saját tapasztalatok – ezért választották az ápolónői hivatást

Nem csak elméletet kaptak

Az előadásokon túl a diákoknak lehetőségük volt csoportokba tömörülve tapasztalati úton is megismerni a kórház valamennyi osztályát. Megtekintették a teljesség igénye nélkül a szülészeti-nőgyógyászati osztályt, a fül-orr-gégészetet, az újszülött osztályt,

a mozgásszervi rehabilitációs osztályt, a traumatológiát, a sebészeti osztályt és az egészségfejlesztési irodát. Visszatérve a kórház auditóriumába újraélesztési gyakorlaton vettek részt és a kórházhigiénés csoport tartott tanácsadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában