Felvirágoztatni a kapcsolatot

2019.11.12. 09:00

Dunaújvárosba látogatott testvérvárosunk, Leszno delegációja

Dunaújvárosba látogatott lengyelországi testvérvárosunk, Leszno küldöttsége.

Tóth Alexandra

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Piotr Jozwiakot PhD, Leszno alpolgármesterét, Janusz Pola PhD, befektetési és fejlesztési rektorhelyettest, Mikolaj Zgainskit, a lesznói Jan Amos Komenski Műszaki Egyetem nemzetközi osztályának vezetőjét, illetve Halina Pacha Golebiow­slát, az egyetem műszaki osztályának igazgatóját Pintér Tamás polgármester, valamint Barta Endre és Szabó Zsolt alpolgármesterek fogadták tegnap délelőtt.

A városháza dísztermében fogadták a lengyel delegációt
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A látogatás célja az volt, hogy Leszno delegációja megismerje az új városvezetést és együtt elinduljanak egy olyan úton, amely a már eddig is gyümölcsöző kapcsolatot még erősebbé teszi majd. Nem titok továbbá, hogy Dunaújváros vezetősége új projekteket tervez Lesznóval, és igyekszik kiemelt hangsúlyt fektetni a nemzetközi kapcsolatokra. Az eseményt különlegesebbé tette az, hogy a látogatás éppen a lengyel függetlenség kikiáltásának 101. évfordulóján valósult meg.

A vendégeknek a város borával, mézével és csilijével, valamint egy svédasztalos fogadással kedveskedtek a városvezetésnek, Barta Endre pedig egy szurkolói sálat kapott a lesznoi futsalcsapattól, Dunaújváros egy festményt kapott ajándékba.

Barta Endre és az ajándék sál

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában