önsegélyező sorozatot indítottak

2018.03.08. 09:00

Harmonikával a harmonikáért a Sándor Frigyesben

A Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, idestova húsz éve büszkélkedhet a Juhos Melinda tanárnő irányította Harmonika zenekarral, akik sikert sikerre halmoznak. Most önmagukon próbálnak segíteni.

Balla Tibor

A zenekar tagjai 10–18 éves fiatalok, akiket az együtt muzsikálás öröme lelkesít, tart össze, és egyben biztosít számukra hasznos szabadidő-eltöltést is.

Szmodics Emese is segít majd, hogy összegyűjthessék az új hangszerek árát Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A zeneiskola nem rendelkezik olyan mértékű önálló költségvetéssel, ami lehetővé teszi a hangszerek folyamatos karbantartását, nagy értékű hangszer beszerzését. A zeneiskola elöregedő harmonika állományának javításához, új hangszerek beszerzéséhez gyűjtenek adományokat. Az iskola elavult harmonikáit szeretnék lecserélni, illetve egy Giustozzi120 Standard bass Casotto harmonikát szeretnének beszerezni. Hogy mindezt miért? Mivel hangszerállományuk szinte egyidős az iskolával, közel 50 éves, erősen leamortizált, így feltétlenül szükségesek a javítások, cserék és az új hangszer beszerzése.

A Harmonika zenekar azonban nem csak egyszerűen tartja a markát, és várja az adományokat. Úgy döntöttek, tesznek is azért, hogy előreléphessenek. Harmonikával a harmonikáért címmel koncertsorozatot rendeznek, melynek nyitókoncertjét március 9-én 18 órakor tartják a Sándor Frigyes zeneiskola kamaratermében, amelyen fellép a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola Harmonika zenekar Juhos Melinda vezényletével.Azonban még azon túl is van bennük nagyvonalúság, hogy nem várják ingyen a támogatást. Koncertjükön nem szednek belépőt, azonban 1000, 5000 és 10000 forintos nagyságrendben támogatójegyek vásárolhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában