Fejlesztések

2017.10.05. 19:49

Egymást követik az ütemezett út-, járda- és parkolófelújítások Dunaújvárosban

DUNAÚJVÁROS A két főútvonalon is a közelmúltban fejeződtek be a felújítási munkálatok. A város több pontján azonban még javában zajlanak az ütemezett fejlesztések.

Szabó Szabolcs

Új aszfaltburkolat, friss burkolati felfestést - immáron valóban száz százalékban kátyúmentes az Aranyvölgyi út felújított szakasza

Fotó: Zsedrovits Enikő

A Dózsa György út egy fontos szakaszának aszfaltburkolat-felújítása után a napokban végeztek a szakemberek az Aranyvölgyi úton is, itt a burkolati jelzéseket is felfestették. A közelmúlt munkálatairól, jelenleg zajló és a tervezett beruházásokról is beszámolt csütörtöki sajtótájékoztatóján Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.

Cserna Gábor polgármester a sajtótájékoztatón
Fotós: Zsedrovits Enikő

Cserna Gábor polgármester a tájékoztató elején emlékeztetett arra, hogy a város főútjainak felújításával kapcsolatban még márciusban hozott döntést a közgyűlés. Az akkori vállalások értelmében október elejére kellett elvégezni a Dózsa György út és az Aranyvölgyi út több fontos szakaszának felújtását is. E két – részben egymással – párhuzamosan zajló kivitelezési munkálatokkal a szabott határidő előtt végeztek. Bár az autósok már jóval korábban birtokba vehették az Aranyvölgyi út érintett szakaszait, a hivatalos műszaki átadás tegnap délelőtt történt meg.

A polgármester kiemelte, a Venyimi út teljes hosszának, és a Vasmű út hosszabb szakaszának felújítása jövő év tavasz elején kezdődik el. A Dózsa György és az Aranyvölgyi út felújítására bruttó 242 millió forintott fordított az önkormányzat. Az év végéig, a száraz, fagymentes időszakban további számos járda, parkoló és buszöböl felújítása valósulhat meg a DVG Zrt. kivitelezésében.

E körbe tartozik a Kallós D. u. 14-26. szám között található járda, amely új térkőburkolat kap, e helyen most a bontási munkafázisnál tartanak.

Az I. számú rendelőintézet közelében található buszöböl területét speciális teherbíróképességű burkolattal – csakúgy mint korábban a Dózsa Mozi Centrum előtti buszöbölhöz – újítják fel közel 36 millió forint értékben. E beruházással legkésőbb október 13-ig végeznek a szakemberek. A városvezető a már zajló Zöld város projekt aktualitásait is ismertette.

Az egykori IBUSZ parkoló napokon belül új burkolat kap, és ezzel párhuzamosan elkezdik a Lidl áruház közelében, a Vasmű út tengelyében a parkoló felújítását is.

A városvezetés célja, hogy még ebben az évben elkezdődjön a kis Vasmű út és a nagy Vasmű út közötti járdafelújítás is, amellyel párhuzamosan már bizonyos zöldövezeti munkák is elkezdődhetnek, ám ezek jelentős része tavasszal folytatódik majd.

Új aszfaltburkolat, friss burkolati felfestést – immáron valóban száz százalékban kátyúmentes
az Aranyvölgyi út felújított szakasza
Fotós: Zsedrovits Enikő

Az ütemezésnek megfelelően novemberben indulnak a Duna-parti munkálatokat. E területen felújítják a felső Duna-parti sétányt, a jövőbeni kilátótól az Aratók szobor végéig, e szakaszon a közvilágítást is kiépítik, valamint két Duna-parti lépcsőlejáró felújítását is elvégezik egészen az Alsó Duna-partig.

E program megvalósítására több mint 900 millió vissza nem terítendő támogatást nyert el az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában