Helyi közélet

2017.10.21. 20:00

„Mi azt üzenjük nekik, ne jöjjenek”

A nemzeti konzultációval kapcsolatban tartott lakossági fórumot pénteken este a városháza teljesen megtelt dísztermében Kiszelly Zoltán politológus. 

Gallai Péter

Kiszelly Zoltán politológus tartott előadást Fotó: Holczer Tibor

A Fidesz helyi alapszervezete által rendezett fórumon Cziger János elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Kiszelly Zoltán azzal kezdte előadását, úgy látja, az embereket a migráció kérdése ma is foglalkoztatja, annak ellenére, hogy most kevesebb migránst látunk, mint két éve. – Azonban például Németországban jövő márciusban indul az úgynevezett családegyesítés, 360 ezer szír, iraki és afgán menedékes hozhatja a rokonát. Így közel egymillió ember zúdulhat ütemezetten Németországba – emelte ki. Kiszelly Zoltán hangsúlyozta, szerinte az a menekült, aki az életéért küzd és csak egy országhatárt lép át azért, hogy biztonságba jusson: – Aki mondjuk Norvégiáig akar menni, az nem az életéért fut, tehát a legtöbb ilyen esetben jóléti migránsokról beszélhetünk. Majd beszélt a Soros-tervről is, ami a konzultáció középpontjában áll. - Azt szokták felhozni, nincs is ilyen terv, nos erre azt szoktam mondani, ez a terv olyan, mint a KGST-ben a szovjet traktoralkatrészek, akárhogy rakjuk össze, mindig egy tank lesz belőle. Tehát amit Sorosék javasolnak, illetve a neki lekötelezett politikusok, ha ezeket a darabokat összerakjuk, akkor bizony ebből összeáll a kvótakérdés – fogalmazott, s bemutatta a részleteket. Ennek során aláhúzta, a migránskérdésben nem követjük az EU-t, más kérdésben, ami jó, szívesen.- Mit üzennek a németek a migránsoknak? Ha bejutsz Európába, bejutsz Németországba, már nem küldünk haza. Ezzel szemben mi azt üzenjük, hogy ne gyertek, csak az jöjjön, aki üldözött, és kiállunk a keresztények mellett, akik most a legüldözöttebb vallásnak a tagjai – mondta, majd az előadás végén válaszolt a jelenlévők kérdéseire is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában