Megújul a bölcsőde

2017.11.11. 13:00

Közel kilencvenmillió forintból szépül, bővül az intézmény

A múlt hét óta a külső szigetelési munkák megkezdésével folytatódik a dunaföldvári bölcsőde nyolcvankilenc millió forintos, pályázatból megvalósuló felújítása.

L. Mészáros Irma

Most az épület külső hőszigetelését végzik Fotó: LMI

Nyáron a tetőcserét, a fűtés teljes korszerűsítését végezték el új csövezéssel, hőszivattyúval és új radiátorokkal. Kifestették a belső termeket és a nyílászárókat. Minden szobában sófalat, sópadot és levegőszűrőt helyeztek el. Elkezdték az udvari játéktároló és az új udvari vizesblokk kialakítását.

A következő napokban várják a napkollektorokat, illetve a megrendelt játékokat, berendezéseket. Az udvar, a játszótér kialakításának a befejezési határideje április 30-a – kaptuk a tájékoztatást a bölcsőde vezetőjétől, Bálint Erikától.

Most az épület külső hőszigetelését végzik Fotó: LMI

A kétcsoportos bölcsőde a pályázat feltételeként 2018 szeptemberétől egy újabb csoporttal bővíti majd a férőhelyek számát, s két gondozónő foglalkoztatásával munkalehetőséget is teremt. Jelenleg huszonegy kisgyermekkel foglalkoznak. A huszonnyolc fős engedélyezett létszámot a folyamatos beszoktatás után decemberben, januárban érik majd el.

A felújítási munkákat – a szünetek intenzív felhasználásával úgy igyekeznek megszervezni, hogy a mindennapi tevékenységet ne zavarja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában