Megkezdődött az idei önkéntesek hete

2019.05.28. 07:00

Diákoktól a zenészekig – mindenki segít valahogy

Az önkéntesek hetét hagyományosan május végi-június elejei időszakban szervezik meg a Jószolgálati Otthon Közalapítvány intézményeiben.

Tóth Alexandra

„Több olyan önkéntesünk is van, aki már egy évtizede jön, segít, tevékenykedik nálunk” – meséli Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon Közalapítvány vezetője. Visszajáró vendégből idén is sokan vannak. Smuk Imre játékos színészkedést, drámafoglalkozást, élményfestést szokott tartani, Szerecz Róbert olyan lelkesen zumbázik velük, hogy a rendszeres, lelkes táncfoglalkozásokért tavaly díjat is kapott önkéntes munkájáért, továbbá Pálfalvi Janó is mindig jön, amikor tud.

Horváth Jankó, az önkéntesek első napjának egyik fellépője a gondozóházban énekelt az ellátottaknak
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap
Kecskés Rózsa
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

„Nem csak az önkéntesek hetén, hanem az év bármely napján szívesen jönnek hozzánk. Fiataljaink kötődnek hozzájuk, mindig kérdezik, ki, mikor várható” – mondja Rózsa. Rengeteg a közösségi szolgálatot teljesítő diák is, folyamatos vendég az otthonban. Már az összes középiskolánkkal van megállapodása az intézménynek, kiemelendő szorgalommal vesznek részt az ellátottak mindennapjaiban a Lorántffy, a Széchenyi és a POK diákjai.

 

A jószolisok egyszerűen imádják a zenét
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Ahogy megszokhattuk, az önkéntesek hetét egy gálával zárják, aminek a Bartók Kamaraszínház szolgál helyszínül. A tavaly előadott, nagysikerű Valahol Európában részlet után idén is egy ismert színdarabból láthattunk részletet, a jelenet testreszabásában Csadi Zoltán színművész segített a fiataloknak. A gálán önkéntesek és ellátottak közösen lépnek színpadra, a produkciók több hónap munkájának eredményeként születnek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában