Szórakozás és önfejlesztés

2019.08.19. 17:30

Cserkész kulturális hétvége 

Három napon át a Szalki-szigeten pihentek és szórakoztak a cserkészek.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A Roma hősök workshopon olyanokról beszélgettek, mint hogy mi lehet a veszélye és előnye annak, ha vállalom az identitásomat? Az UCCU Alapítvány önkéntesei igyekeznek párbeszédet teremteni a roma és nem roma fiatalok között.

Az UCCU Alapítvány tagjai a cigánysággal kapcsolatban válaszoltak
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A ne pazarolj! egy csomagolásmentes bolt és kávézó Budapesten, amit a tulajdonosok (akik egyébként cserkészek) „zero waste” koncepció jegyében üzemeltetnek. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók a saját edényeikbe, textilzsákjaikba kimérve tudnak élelmiszert vásárolni. Ők állandó standdal voltak jelen.

A Scoutland molinója kiváló hátteret szolgáltat az emlékidéző fényképek elkészítésére

Volt előadás a hulladékmentes utazásról és életmódról, és dr. Zacher Gábor, „az ország toxikológusa” segített eligazodni függőségeink labirintusában, bemutatva, milyen a droghelyzet napjainkban. Természetesen a szabadstrand sem hagyta hidegen őket, óriási strandpartit rendeztek.

Elsajátíthatták az Amerikából érkezett Ultimate frizbi szabályait

Szombaton este táncház várta őket vonós hangszerekkel, népszerű palatkai, kalotaszegi, vajdaszentiványi, széki táncokkal. Vasárnap szentmisét és istentiszteletet tartottak. A koncertkínálat is erős volt, olyan előadók léptek fel, mint a SobriBoggie, The Pontiac, Aurevoir., Bad habit, Platon Karataev, vagy az Ivan & The Parazol.

A rengeteg program közül nem volt könnyű választani

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában