Keressék meg az OBH irodáját

2019.08.02. 14:30

Csalókra figyeljenek a civil szervezetek

duol.hu

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt napokban ismételten több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint a Civil Marketing Kft. nevében a civil szervezetek képviselőit telefonon, az OBH-ra hivatkozva keresik meg azzal, hogy ellenszolgáltatás fejében az éves beszámolókat ellenőrzik, felülvizsgálják, valamint szükség szerint javítják.

Felhívják a civil szervezetek figyelmét, hogy az OBH sem a Civil Marketing Kft.-vel, sem pedig más gazdasági társasággal nem kötött együttműködési megállapodást a beszámolók ellenőrzésére, valamint felülvizsgálatára! Az OBH feladata kizárólag a beszámolók közzététele és nyilvántartása, tartalmában, érdemében nem vizsgálja azokat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ugyanis ilyen vizsgálatokra nincs hatásköre. Ha ilyen megkeresést kapnak, azt utasítsák el, illetve haladéktalanul jelezzék az illetékes törvényszéknek vagy a nyomozóhatóságnak.

Ha a beszámoló benyújtásával, illetve közzétételével kapcsolatban bármilyen kérdés vagy probléma merülne fel, úgy kérik, hogy keressék az OBH Országos Nyilvántartási Irodáját a [email protected] e-mail-címen vagy a Fejér Megyei Civil Információs Centrum munkatársait!

Címkék#civil#obh

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!